Politieberichten Lekstroom, 11.40 uur

Utrecht, 13-08-2006

Hennepkwekerij

IJSSELSTEIN Zaterdagavond omstreeks 20.30 uur kreeg de politie een melding dat de voordeur van een woning aan de Opaalhof open stond. De politie is ter plaatse gegaan en trof in de woning een zak wiet en een lege hennepplantage aan. De politie heeft de zaak in onderzoek en heeft de woning afgesloten.

Verkeersongeval

LOPIK Vrijdagavond omstreeks 21.15 uur heeft op de M.A. Reinaldaweg een aanrijding tussen twee personenautos plaatsgevonden.

Een 20-jarige bestuurder uit IJsselstein reed over de M.A. Reinaldaweg vanuit de richting van Schoonhoven. Doordat de bestuurder vermoedelijk afgeleid raakte, kwam hij met de auto in de berm terecht. Hierop verloor hij de macht over het stuur en begon te slingeren. De auto kwam op de verkeerde weghelft terecht waar hij frontaal tegen een tegemoetkomende auto aanreed. De man kwam vervolgens met voertuig in de sloot terecht. De bestuurder en zijn inzittenden konden zelf ongedeerd het voertuig en de sloot verlaten. De 29-jarige vrouw uit Lopik, bestuurster van de andere auto, had hoofd- en nekletsel en is uit voorzorg door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Rijden onder invloed

VIANEN Op de Prins Bernhardstraat is zaterdagochtend omstreeks 00.10 uur een 55-jarige man uit Vianen aangehouden wegens rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man 580 ug/l in zijn lichaam had. De politie heeft hierop zijn rijbewijs ingenomen en proces-verbaal opgemaakt.

HOUTEN Zaterdagochtend om 01.50 uur is op de Rondweg een 20-jarige man uit Houten aangehouden wegens rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man 560 ug/l in zijn lichaam had. Omdat de man een beginnend bestuurder is en dus ver boven de toegestane 88 ug/l uitkwam, is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie heeft de man heengezonden met een proces-verbaal.