Gemeente Hilversum

Rioolwerkzaamheden op kruising Gijsbrecht van Amstelstraat/Hilvertsweg

9 augustus 2006
Op maandag 14 augustus begint de aannemer in opdracht van de gemeente met fase 2 van de herinrichting van de Hilvertsweg, het gedeelte tussen de Havenstraat en de Gijsbrecht van Amstelstraat. In het kader van deze herinrichtingswerkzaamheden moet de aannemer met een hemelwaterriool bij de Hilvertsweg de Gijsbrecht van Amstelstraat oversteken. Dat gebeurt in twee fasen. In de eerste week, van maandag 14 t/m vrijdag 18 augustus wordt voor die oversteek gewerkt aan de zuidkant van de kruising, in de tweede week, van maandag 21 t/m vrijdag 25 augustus aan de centrumkant.

Omleiding
In de betreffende twee weken moet één verkeersstroom worden omgeleid. Er is voor gekozen om de autostroom vanaf de kant van de Bosdrift langs het werk te leiden. De auto's komend vanaf de kant van de Utrechtseweg worden via de Neuweg en de Hilvertsweg omgeleid naar de Diependaalselaan en vandaar over de Bosdrift terug naar de Gijsbrecht van Amstelstraat.

De winkeliersvereniging Gijsbrecht had gevraagd om het tweerichtingsverkeer te handhaven en het ter hoogte van de Hilvertsweg met een wisselstoplicht langs het werk te leiden. De gemeente heeft daar om twee redenen niet voor gekozen. Ten eerste omdat de combinatie van verkeerslichten met met vrachtwagens die laden en lossen zou leiden tot chaotische en gevaarlijke situaties. Bovendien zou het betekenen dat de winkeliers op de Hilvertsweg niet één, maar twee weken lang zouden zijn afgesneden van de Gijsbrecht van Amstelstraat.

Overlast
Herinrichting van wegen levert onvermijdelijk overlast op. De gemeente vraagt daarvoor uw begrip.

Informatie
Met vragen kunt u terecht bij de gemeentelijk opzichter bij de werkzaamheden, de heer Peter Vlug, telefonisch bereikbaar via 035 - 629 2657, bij de coördinator uitvoering van de gemeente, de heer Ernst Reumer, tel.: 035 - 629 2552 of (vanaf 14 augustus) bij Wil Kamer, bereikbaarheidscoördinator, tel.: 035 - 629 2200.