Ingezonden persbericht


WERKGROEP CREËERT SPECIFICATIES VOOR VEREENVOUDIGING IT-MANAGEMENT

CA werkt samen met andere partijen om standaard vast te stellen voor beschrijven systeeminformatie in XML-formaat

Nieuwegein, 14 augustus 2006 - CA gaat deelnemen aan een werkgroep die nieuwe specificaties ontwerpt voor het eenduidig vastleggen van beschrijvingen in XML van netwerken, applicaties, servers en andere IT-middelen. Hierdoor kunnen organisaties de diensten die van deze middelen gebruik maken eenvoudiger beheren.

De zogenaamde specificatie SML (Service Modeling Language) biedt standaard bouwstenen voor de omschrijving van IT, in plaats van gebruiksaanwijzingen per service. Dit reduceert zowel de kosten als de complexiteit van de systemen voor klanten. De werkgroep wil de ontwerpspecificatie later dit jaar voorleggen als industriële standaard. Naast CA bestaat de werkgroep uit BEA Systems, BMC Software, Cisco Systems, Dell, EMC, HP, IBM, Intel, Microsoft en Sun Microsystems.

"IT-organisaties hebben jaren geworsteld om corporate computing-omgevingen, die zowel heterogeen als bedrijfskritisch zijn, optimaal te beheren. Die omgeving is zowel heterogeen als belangrijk voor bedrijfsresultaten", zegt Sam Greenblatt, senior vice president innovatie bij CA. "Een brede acceptatie van SML zal orde, eenheid en rationaliteit brengen in deze IT-managementuitdagingen. Dit maakt het voor klanten mogelijk bronnen te herleiden van eigendom naar innovatie."

Deze gemeenschappelijke taal is een belangrijke stap in het vereenvoudigen van IT-management in multi-vendor omgeving, en doordat die een manier biedt informatie te delen ongeacht tools en applicaties. Het maken van een compleet overzicht van de IT-omgeving uit een serie van bouwstenen zonder dat een volledig gespecificeerde beschrijving van elke service nodig is, is cruciaal. Het reduceert de kosten en complexiteit die geassocieerd worden met het verzorgen van de mate van service en verantwoordelijkheid die bedrijven vandaag de dag van IT willen en het vermogen hun IT aan te passen aan veranderende behoeftes.

"Microsoft is verheugd CA te mogen verwelkomen in de SML-werkgroep", zegt Larry Orecklin, general manager, Windows en Enterprise Management Divisie, Microsoft. "Klanten vragen al om brede specificaties voor het uitdrukken van informatie over IT-bronnen en -services. Dit samenwerkingsverband zal leiden tot de mogelijkheid hun heterogene omgeving naar een hoger niveau te tillen, hun doelen in service levels te behalen en het reduceren van de TCO."

In aanvulling op het publiceren van de SML-specificaties, zijn de groepsleden ook van plan een bibliotheek te ontwikkelen voor standaard modellen. Deze modellen beschrijven generieke middelen zoals netwerkelementen, operating systems, opslagapparatuur, desktops, server-systemen, webservers en een directory-service. Met een overeengekomen bibliotheek van definities voor deze standaard set van bronnen en services zou elke leverancier in staat moeten zijn de generieke natuur van, en relatie tussen, elk component van een specifieke IT-service te installeren. Dit zonder voorkennis over de objecten die deze service omvat.

(408 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over CA
CA (NYSE:CA), één van 's werelds grootste IT-management softwarebedrijven, integreert en vereenvoudigt het management van ondernemingsbrede IT. CA is opgericht in 1976, heeft zijn hoofdkantoor in Islandia, N.Y. en is actief in meer dan 140 landen. Voor meer informatie, zie http://ca.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Kim van Bokhoven van LEWIS, PR bureau: Tel: 040-235 46 00 Fax: 040-235 46 01 E-mail: kimv@lewispr.com www.lewispr.com

Voor meer informatie over CA kunt u contact opnemen met Mika Lassen, CA: E-mail: mika.lassen@ca.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com