Politie Drenthe

Maandagmiddag

Assen, 14-08-2006

Auto tegen muur
EMMEN Maandagmorgen tegen kwart over zes kreeg de politie melding van een auto die tegen een muurtje bij de Veldstukken was opgereden. De 18-jarige bestuurder uit Emmen verklaarde dat hij uit de bocht was gevlogen en tegen de muur aangebotst. Hierbij heeft de auto ook een verkeersbord geraakt. In het kader van botsen = blazen heeft de beginnende bestuurder een blaasproef afgelegd. De uitslag was dus danig dat een ademanalyse duidelijkheid moest geven. Met een resultaat van 120 µg/l (ongeveer 0,3 promille) had de jonge bestuurder te veel drank op achter het stuur. Voor een jonge bestuurder is 0,2 promille toegestaan. De Emmenaar zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. (06-170524)

Vrouw licht gewond na aanrijding
HUIS TER HEIDE Maandagmiddag tegen kwart voor een was er een aanrijding op de Kolonievaart net voor Veenhuizen. Een 35-jarige automobiliste uit Roden kon niet op tijd remmen en botste achter op de bus. De bus remde af om een passagier te laten overstappen in een aansluiten de bus (deze kwam aanrijden uit tegengestelde richting). De chauffeur verklaarde dat hij de alarmlichten aan had en langzaam remde. De vrouw raakte licht gewond en is met een hoofdletsel naar het Wilhelminazienhuis in Assen overgebracht. (06-170637)

Loveseat ontvreemd
KLAZIENAVEEN Een 29-jarige inwoner van Klazienaveen deed maandag aangifte van dienstaf van een tuinbank. De hardhouten tuinbank (loveseat)is tussen zaterdag 19.00 uur en maandagmorgen 10.00 uur gestolen bij de woning aan de Kap. De bank zou te zwaar zijn om alleen te tillen. Heeft u informatie over de zaak dan kunt u via 0900-8844 contact met de politie opnemen. (06-170638)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dana Kragten, tel. 0592 - 36 1280.