2e Persbericht van maandag 14 augustus 2006

Eindhoven, 14-08-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietsendieven aangehouden

Maandagochtend omstreeks 11.30 uur heeft de politie in de Tongelresestraat twee mannen uit Eindhoven van 31 en 37 jaar aangehouden. Een getuige waarschuwde de politie toen ze de Eindhovenaren met de fiets in de bosjes zag. Een agent betrapte de mannen op het vernielen van het slot van de fiets. Hij hield de mannen aan. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal is opgemaakt. De fiets is in beslag genomen.

Eindhoven: 156 bekeuringen bij snelheidscontrole

Maandag tussen 10.40 uur en 13.30 uur heeft de politie in de Winston Churchillaan een snelheidscontrole gehouden. Hierbij zijn 1380 voertuigen gecontroleerd waarvan er 156 een bekeuring kregen. De hoogst gemeten snelheid is 82 km/u, terwijl de maximaal toegestane snelheid 50 km/u is.

Helmond: Man gewond bij verkeersongeval

Maandagmiddag heeft omstreeks 14.00 uur een verkeersongeval plaatsgevonden. Een 47-jarige automobiliste uit Helmond reed over de Kardinaal van Enckevoirtstraat. Op het kruispunt met de Pastoor van Massenhovenstraat wilde de vrouw links afslaan. Een 86-jarige fietser uit Helmond kwam van links aanrijden. Van schrik trapte de vrouw op haar gaspedaal en schepte de fietser, waardoor hij op de motorkap viel. De man is met een hersenschudding naar het ziekenhuis vervoerd.

Mierlo: Diefstal uit bedrijfswagens

Maandagmorgen is in drie bedrijfswagens van een bedrijf aan de Ambachtweg ingebroken. Het hekwerk was open geknipt. Er zijn onder meer een aantal koelers en flessen water weggehaald.

Riethoven: Diefstal uit schuur

Maandagochtend is tussen 10.00 uur en 12.00 uur ingebroken in een schuur aan de Veldhovensedijk. Vermoedelijk is de schuur betreden via de ingang van een stal. Er zijn twee fietsen weggenomen.

Veldhoven: Politie houdt radarcontrole

Maandagochtend heeft de politie tussen 10.00 uur en 11.45 uur een radarcontrole gehouden in de Burgemeester Van Hoofflaan. Er zijn 936 voertuigen gecontroleerd, waarvan 26 bestuurders een bekeuring kregen. De hoogst gemeten snelheid is 72 km/u, terwijl de maximaal toegestane snelheid 50 km/u is.