Gemeente Tilburg

Datum
7 augustus 2006

Werkzaamheden Heuvelring / Piusstraat / Paleisring / Stadhuisplein

Start werkzaamheden maandag 14 augustus 2006

Op maandag 14 augustus a.s. starten diverse werkzaamheden ter voorbereiding op de aanleg van de cityring. De eerste fase van de cityring, de zuidzijde van de Spoorlaan, start begin september.

Heuvel nu al open, maar ook drie nachten dicht
De Heuvelring en Heuvel, tussen Spoorlaan en Heuvelpoort, gaan open voor autoverkeer in één richting (met de klok mee, dus van noord naar zuid). Dit is nodig om de werkzaamheden aan de Spoorlaan mogelijk te maken. Het gedeelte van de Heuvelring tussen de Paleisring en de ingang van de parkeergarage Heuvelpoort blijft open in twee richtingen. Fietsers en voetgangers kunnen via verkeerslichten veilig oversteken van de Heuvel naar de Korte Heuvel. De bussen en taxi's blijven in twee richtingen rijden. Dit geldt ook voor het fietsverkeer. De bushalte aan de westkant (Heuvelpoort) komt ter hoogte van het Piusplein te liggen.
Deze verkeersmaatregelen blijven gelden tot 2008, het moment dat ook de Heuvelring als onderdeel van de cityring wordt ingericht. Vanaf dat moment wordt de Heuvelring in zijn geheel eenrichtingverkeer.
Voorlopig gaat de Heuvelring dicht op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond.

Eenrichtingverkeer Piusstraat en Paleisring
Tegelijk met het opengaan van de Heuvel wordt ook een gedeelte van de Piusstraat en de Paleisring/Stadhuisplein éénrichtingverkeer. De Piusstraat krijgt eenrichtingverkeer van zuid naar noord tussen de Koopvaardijstraat en het Piusplein. Tweerichtingsverkeer blijft mogelijk tussen de uitgang van parkeergarage Koningsplein en de Koopvaardijstraat. Dit voorkomt dat autoverkeer straks via de Heuvel en de Piusstraat van noord naar zuid gaat rijden.
Ook de Paleisring en het gedeelte Stadhuisplein tot de Bisschop Zwijsenstraat krijgt eenrichtingverkeer voor auto's, met de klok mee. Ook hier blijven de bussen en taxiÂŽs voorlopig in twee richtingen rijden (de zuidelijke rijbaan wordt busstrook). Voor het fietsverkeer liggen er aan beide zijden fietsstroken.

Afsluiting Heuvelring bij de uitgaansavonden
Tot 2008 wordt de Heuvelring op de uitgaansavonden (donderdag-, vrijdag en zaterdagnacht) tussen 23.00 en 06.00 uur afgesloten voor autoverkeer.
Doordat op het zuidelijke deel van de Heuvelring (tot en met de ingang van de parkeergarage Heuvelpoort) tweerichting autoverkeer mogelijk blijft, blijven de Heuvelpoort en Jan Aartestraat bereikbaar.

Z.O.Z.

Inhoud werkzaamheden

De volgende werkzaamheden worden uitgevoerd:
. vervangen van de huidige beweegbare afsluitingen op de Heuvelring door nieuwe exemplaren;
. plaatsen van nieuwe verkeerslichten bij de Korte Heuvel/Heuvelring;
. aanpassen van de bestaande verkeerslichten bij het Piusplein;
. uitvoeren van bestratingswerkzaamheden (dichtstraten van middenbermen, maken van doorsteken in middenberm, plaatselijke bestraten van de rijbaan);
. aanleggen van buizen voor verschillende kabels;
. verplaatsen van de bushalte op de Heuvelring;
. aanbrengen van betonnen afzetblokken;
. aanbrengen van verkeerslussen;
. aanpassen van de bestaande wegbelijning.

Uitvoeringsplanning

Afhankelijk van het weer, starten de werkzaamheden op maandag 14 augustus a.s. en duren tot begin september.

Tijdelijke verkeersmaatregelen

Ter hoogte van de werkzaamheden is de straat afgesloten voor het verkeer. De Heuvelring, Paleisring/Stadhuisplein en Piusstraat blijven tijdens de werkzaamheden beperkt bereikbaar. Expeditieverkeer (bevoorrading winkels/bedrijven) voor de Heuvelstraat wordt vanuit het noorden vanaf de Spoorlaan omgeleid via de Willem II straat. Voor expeditieverkeer uit het zuiden blijft de Juliana van Stolbergstraat bereikbaar. Bij het aanbrengen van de wegbelijning is het noodzakelijk om de Heuvelring en Piusstraat tijdelijk geheel af te sluiten. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd op momenten dat er weinig verkeer is.
Wij verzoeken u vriendelijk géén voertuigen te parkeren ter hoogte van de werkzaamheden.

Beweegbare afsluitingen Heuvelring

De beweegbare afsluitingen (pollers) op de Heuvelring worden vervangen. Automobilisten met een ontheffing kunnen via een pasje de pollers laten zakken.
Met de komst van de nieuwe afsluitingen verandert ook het pasjessysteem. De huidige pasjes zijn straks niet meer bruikbaar. Zodra er meer bekend is over de nieuwe pasjes, wordt u hier nader over geïnformeerd.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
- over de plannen en het ontwerp: Trees Swaans, projectleider. Zij is vanaf 9 augustus bereikbaar via telefoonnummer 013 542 88 92.
U kunt ook contact opnemen met Anton Jungerhans, binnenstadsmanager van Stichting Stadskern. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 013 581 00 10.
- over de werkzaamheden: Toine Kanters, toezichthouder. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 013 540 81 10.

---
Alle informatie over actuele en toekomstige werkzaamheden aan riolering, wegen, groen en gemeentegebouwen, uitgevoerd door de gemeente Tilburg, is ook te bekijken op: http://openbarewerken.tilburg.nl

---- --

Bezoekadres
Eikenbosch 47

Postadres
Postbus 90157
5000 LL Tilburg

Doorkiesnummer
013 540 81 10
Faxnummer
013 540 83 30