Gemeente Tilburg

Datum
11 augustus 2006

Kunst in de Telexstraat

Uitvoering 14, 18 en 19 tot en met 24 augustus tussen 10.00 en 17.00 uur

Kunstmanifestatie
Tussen 25 augustus en 22 oktober aanstaande vindt in de binnenstad van Tilburg de beeldende kunstmanifestatie Public Image - Painting the City plaats. In het kader van deze manifestatie realiseren 12 kunstenaars uit diverse landen ieder een tijdelijk kunstwerk op bestaande locaties in de binnenstad. De Telexstraat is daar één van. De Stichting Fundament organiseert Public Image.
De uit New York afkomstige Jessica Diamond heeft een ontwerp gemaakt voor de Telexstraat, waarbij zij zich liet inspireren door het Tilburgse textielverleden. Diamond zal het straatoppervlak van de Telexstraat ultramarijn (lichtblauw) schilderen en aldus veranderen in een "gracht". Door deze gracht slingeren twee parelgrijze tekstdraden. De draden staan voor schering en inslag, mannelijk en vrouwelijk, en vormen een gedicht, door Diamond geschreven.

Uitvoering
Op maandag 14 augustus en vrijdag 18 augustus tussen 10.00 en 17.00 uur wordt het wegdek van de Telexstraat in de kleur ultramarijn geschilderd. Om dit werk te kunnen uitvoeren, wordt de Telexstraat een aantal dagen gedurende een bepaald dagdeel voor autoverkeer afgesloten. Gezien de weersvoorspellingen starten de werkzaamheden eerder dan was voorzien. Aansluitend aan het schilderen van het wegdek vindt het schilderen van de tekstregels plaats. Gezien de omvang van het kunstwerk en de nauwgezetheid waarmee het schilderwerk moet plaatsvinden, wordt deze taak uitgevoerd van zaterdag 19 augustus tot en met donderdag 24 augustus. Tussen 10.00 en 17.00 uur wordt de Telexstraat hiervoor afgezet. Vóór en na die uren kunnen er ook werkzaamheden plaatsvinden, waarbij de schilderploeg zoveel mogelijk rekening houdt met noodzakelijk in- en uitgaand autoverkeer. Voor de bewoners van de Bodehof wordt de uitgang naar de Langestraat tijdelijk ontsloten voor in- en uitgaand autoverkeer.

De verf die wordt gebruikt, is een zeer snel drogende acrylverf. Dit betekent in de praktijk dat de Telexstraat gedurende slechts enkele uren volledig voor autoverkeer ontoegankelijk zal zijn. Het uitvoerende team is zeer flexibel en zal maximale medewerking verlenen aan het verkeer.

Parkeren

Indien u problemen heeft met de bereikbaarheid van uw pand, kunt u contact opnemen met de parkeerbalie in de Stadswinkel Centrum. Met deze bewonersbrief kunt u bij de parkeerbalie een tijdelijke parkeerkaart afhalen voor de parkeergarage Tivoli.

Meer informatie?
Indien u vragen heeft over de verkeerssituatie of over het kunstwerk, dan kunt u contact opnemen met Anthonie Quispel, projectcoördinator via telefoonnummer 013 542 94 95 of via e-mail: anthonie.quispel@tilburg.nl.

Voor informatie over het kunstwerk kunt u ook contact opnemen met stichting Fundament via telefoon 013 - 545 75 73 en vragen naar Chris Driessen of Heidi van Mierlo.

In de loop van volgende week ontvangt u een uitnodiging voor de opening en een folder met plattegrond en achtergrondinformatie over Public Image.


---- --