Politie Zeeland


---


W-3075-2006 Dodelijk ongeval bij Ritthem
Op de N254 bij Ritthem vond zondag om 22.15 uur een eenzijdig ongeval plaats waarbij de 25-jarige Poolse bestuurder om het leven kwam.
De man, afkomstig uit Krapowice, kwam uit de richting van Middelburg, verloor door onbekende oorzaak de controle over zijn voertuig en raakte in de berm. Door een stuurcorrectie schoot de auto de weg over en kwam in de sloot tot stilstand. De bestuurder kwam bij het ongeval om het leven, een 20-jarige mannelijke inzittende uit Skrbensko (P) is met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Vlissingen gebracht. De auto is geheel vernield.

O-3076-2006 Rijden onder invloed
Zondag om 22.40 uur moest op de Kloosterweg in Burgh-Haamstede een 33-jarige bestuurder van een bestelauto zijn rijbewijs inleveren.
De man, afkomstig uit de gemeente Schouwen-Duiveland, had meer dan 3x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.

Ook een 18-jarige automobilist uit Ormont (D) raakte zijn rijbewijs kwijt.
De bestuurder werd maandag om 02.55 uur betrapt op de Rampweg bij Renesse en het bleek dat hij ongeveer 2x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken.

Op de Westhavendijk in Wilhelminadorp kregen twee fietsers maandag omstreeks 00.30 uur een bekeuring van ¬ 85 en een rijverbod.
Een 38-jarige fietser uit Goes kreeg een rieen bekeuring van E 85 en een rijverbod.
Een 38-jarige fietser uit Goes kreeg een rijverbod van 6 uur omdat hij ongeveer
2 1/2x teveel had gedronken. Een 45-jarige plaatsgenoot had meer dan 4 1/2x de toegestane hoeveelheid gedronken en kreeg een rijverbod van 13 uur.

O-3077-2006 Aanrijding N57, Scharendijke
Maandagochtend rond 04.50 uur is, op de N57 (Brouwersdam) in Scharendijke, een 16-jarige voetganger uit 's-Gravenzande aangereden door een personenauto.
De 61-jarige bestuurder van de personenauto uit Stellendam reed over de Brouwersdam in de richting van Scharendijke.
Toen de 16-jarige jongen, ter hoogte van de spuisluis, plotseling vanuit de berm de rijbaan overstak probeerde de automobilist nog uit te wijken en te remmen maar kon een aanrijding niet voorkomen.
De voetganger is met zware verwondingen aan zijn hoofd, per ambulance, overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.
De automobilist is met wat kleine verwondingen aan zijn arm overgebracht naar de huisartsenpost.


---- --