Persbericht

Atos Origin en HP sluiten strategische overeenkomst voor IT als nutsvoorziening

Voor het eerst op grote schaal IT als nutsvoorziening in de praktijk

UTRECHT, 14 augustus 2006 - Atos Origin en HP kondigen een strategische vijfjarige Nederlandse overeenkomst aan waarbij ze gezamenlijk een Utility Based Computing omgeving bieden aan bedrijven en instellingen. Met deze overeenkomst wordt voor het eerst in Nederland IT als nutsvoorziening op zo'n grote schaal aangeboden. Utility Based Computing betekent beheer van IT-infrastructuur tegen betaling van werkelijk gebruik van de IT-dienstverlening. Atos Origin zorgt voor het volledige beheer van applicaties en de afrekening via werkelijk gebruik naar de klant. HP voorziet in de utility omgeving van IT-technologie in de vorm van hardware, software en dienstverlening.


Organisaties profiteren van deze innovatieve samenwerking omdat zij hiermee de benodigde flexibiliteit en kostenreductie in combinatie met een gegarandeerde beschikbaarheid van hun IT-omgeving aangeboden krijgen. Veel bedrijven en instellingen zoeken op dit moment naarstig naar flexibiliteit die nodig is om snel en doelgericht te kunnen anticiperen op marktbewegingen. IT als nutsvoorziening voorziet in het transparanter maken van zakelijke en IT-processen waarmee dergelijke processen beter op elkaar afgestemd kunnen worden. Organisaties krijgen zo meer ruimte om sneller op marktkansen in te spelen, een voorsprong te nemen op hun concurrenten en financiële ruimte voor meer eigen innovatie.

In deze samenwerking tussen de twee grootste IT-bedrijven in ons land zorgt Atos Origin voor het volledige beheer van de klantapplicaties en de onderliggende infrastructuren. Ook draagt zij zorg voor de afrekening, naar werkelijk gebruik, naar klanten. HP neemt in deze overeenkomst de compleet ingerichte infrastructuur in een utility omgeving voor haar rekening. Daarbij levert HP de dienstverlening op het gebied van technologie zoals de server, opslag en softwaresystemen. Met deze strategische overeenkomst hebben beide partijen een roadmap ontwikkeld om het meest efficiënte datacenter van de toekomst in te gaan richten. Dit alles in een multi-vendor omgeving. HP en Atos Origin zijn hiermee koploper op het gebied van utility computing oplossingen. Verschillende grote klanten maken reeds gebruik van deze samenwerking op het gebied van IT als nutsvoorziening.

"Hoewel de voordelen van utility computing overduidelijk zijn en het wordt beschouwd als het model van de toekomst, kwam deze vorm van IT als nutsvoorziening tot nog toe moeizaam van de grond. Dat wordt in belangrijke mate veroorzaakt door een gefragmenteerde markt die niet in staat is om een compleet pakket van utility diensten aan te bieden. De samenwerking tussen HP en Atos Origin zorgt ervoor dat dit pakket nu wel beschikbaar komt, waarmee een grote stap wordt gezet naar een volwassen utility computing markt.", aldus Peter Vermeulen, Research Director van marktanalist IDC.

Deze vorm van dienstverlening is onderdeel van Atos Origin's key solution Atos (tm) Infrastructure Solutions. Atos (tm) Infrastructure Solutions, een essentieel element in het Business Harmonization-programma van Atos Origin, biedt een groeimodel waarmee klanten een IT infrastructuur kunnen realiseren die flexibel is en meebeweegt met veranderende marktomstandigheden en bedrijfsprocessen. IT-middelen, zoals servers, opslag en applicaties zijn hiermee niet meer beperkt tot één taak, maar zijn inzetbaar naar behoefte, waarbij klanten betalen voor wat ze afnemen. IT als nutsvoorziening dus. Hierdoor is er nooit meer sprake van dure overcapaciteit. In de prijs is alles inbegrepen, van hard- en software tot en met de productontwikkeling en innovatie. Aanpassingen van capaciteit is een eenvoudig, snel en voorspelbaar proces. Er is geen noodzaak om te investeren in hardware en projectkosten.

Ook voor HP geldt dat deze innovatieve vorm van het aanbieden van IT-capaciteit tegen betaling van werkelijk gebruik onderdeel is van HP's wereldwijde Adaptive Enterprise strategie. Deze strategie is gericht op het aanbieden van producten en diensten waarmee organisaties business en IT met elkaar in lijn brengen. Hiermee wordt gebouwd aan de nieuwe generatie '24X7 lights-out' datacenter omgeving.

Over Atos Origin
Atos Origin, een internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van 5,5 miljard euro in veertig landen met een werknemersaantal van ruim 47.000 van wie circa 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Atos Origin is de wereldwijde informatie-technologie partner voor de Olympische Spelen en heeft een internationaal klantenbestand.

Atos Origin staat genoteerd op de Paris Eurolist Market en opereert onder de namen Atos Origin, Atos Euronext Market Solutions, Atos Worldline en Atos Consulting. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: http://www.atosorigin.com.

Over HP
HP is wereldwijd leverancier van technologische oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Het HP aanbod omvat producten en diensten voor een totale IT infrastructuur, personal computing en imaging en printing oplossingen. Over de laatste 4 kwartalen, eindigend op 30 april 2006, behaalde HP wereldwijd een omzet van $ 88,9 miljard. Meer informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl.

© 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. The only warranties for HP products and services are set forth in the express warranty statements accompanying such products and services. Nothing herein should be construed as constituting an additional warranty. HP shall not be liable for technical or editorial errors or omissions contained herein.

07/2006

Contactpersonen voor de redactie:

HP Inge Heringa Director Corporate Communications 030-2222621 inge.heringa@hp.com

Atos Origin Marianne Hewlett Senior Vice President Global Marketing Communications 030-299 50 06 marianne.hewlett@atosorigin.com

of
H&K/MCS Natasja la Lau 023- 562 82 08 natasjal@monogram.nl

Hewlett-Packard Nederland
Orteliuslaan 1000
3528 BD Utrecht
www.hp.nl