Gemeente Leeuwarden

SP SP

SP: Alsnog FSC hout voor walbeschoeiing Blitsaerd

Bron: gemeente Leeuwarden (14-08-2006) Schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders zoals bedoeld in artikel 41, eerste lid, van het Reglement van Orde van de gemeenteraad van Leeuwarden.
Leeuwarden, 13 augustus 2006

Geacht college,

In de LC van zaterdag 12 augustus staat vermeld dat het gebruikte hardhout voor de walbeschoeiing in de nieuwe wijk Blitsaerd niet is voorzien, van het door de raad al in 2001 gewenste, FSC keurmerk.

In het bewuste artikel wordt uitgebreid ingegaan op de bevindingen van Milieudefensie die grote vraagtekens heeft over de herkomst van het gebruikte hardhout. Tevens blijkt het niet duidelijk te zijn op wiens gezag is overgegaan tot het gebruik van hardhout zonder, het door de raad gewenste, FSC keurmerk.

Namens de fractie van de SP heb ik de volgende vragen aan u:


1. Is het college op de hoogte van het feit dat bij het maken van de walbeschoeiing in de wijk Blitsaerd is afgeweken van de wil van de raad? Namelijk dat er hardhout wordt gebruikt zonder het vereiste FSC keurmerk.
Zo ja, Wat is dan de overweging geweest van het college om de raad hierover niet te informeren?
Zo nee, wat denkt het college nog te kunnen doen om de wil van de raad te laten uitvoeren?

2. Bent u het met de SP eens dat een door de raad ingestelde opdracht, om uitsluitend hardhout voorzien van het FSC keurmerk te gebruiken voor de walbeschoeiing in de nieuwe wijk Blitsaerd, uitgevoerd dient te worden?
Zo nee, wat zijn dan de redenen geweest van het college om af te zien de wil van de raad uit te voeren?
3. Kan het college aangeven waar de verantwoordelijkheid ligt om geen gebruik te maken van hardhout voorzien van een FSC keurmerk?
4. Is het college bereid om alsnog te eisen dat het juiste hardhout wordt gebruikt?

5. Kan het college aangeven wat de mogelijke financiële consequenties zijn om het foute hardhout te vervangen voor FSC gekeurd hardhout en voor wie zijn/haar rekening dit komt?

Ik verzoek u binnen de in het Reglement van Orde van de raad gestelde termijn te beantwoorden.

Namens de SP,
Arie Visser.