Ingezonden persbericht


Collax sluit eerste jaar succesvol af

Krachtig portfolio fundament voor groei organisatie, salesnetwerk en marktbereik

München, 14 augustus 2006 - Collax, Europees leverancier van op Linux gebaseerde serveroplossingen voor het mkb, heeft een succesvol eerste jaar doorgemaakt. De Europese organisatie groeide van 22 tot 30 medewerkers. Verder verdubbelde in deze periode niet alleen het aantal salespartners, ook het marktbereik groeide. Na de introductie in Duitsland betrad Collax ook de Oostenrijkse, Nederlandse en Zwitserse markten. Op korte termijn zullen ook de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië daaraan toegevoegd worden. De aandacht voor productontwikkeling leidde in 2006 tot de introductie van de Collax Open-Xchange Server, een serveroplossing voor groupware en e-mail. Daarnaast kwam ook de Collax Security Gateway op de markt. Deze Unified Threat Management-oplossing is gebaseerd op open source-software.

"De uitbreiding van ons salespartnernetwerk is cruciaal voor ons", zegt Olaf Jacobi, CEO van Collax. "Uit een intern onderzoek onder onze verkooppartners bleek dat 80 procent van onze nieuwe partners alleen Microsoft-producten verkocht. Hun feedback was duidelijk: ze zochten naar alternatieven en vonden die bij Collax. Belangrijke argumenten voor hun keuze zijn de stabiliteit, beveiliging en kostenefficiency van onze serveroplossingen. Verder speelt het feit dat onze oplossingen geen diepgaande Linux-kennis vereisen en naadloos integreren met bestaande netwerken, een grote rol."

Met de geplande introductie in de Verenigde Staten wil Collax ook buiten Europa gaan opereren. In Europa ligt de focus op het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië. Ook op technologisch vlak heeft Collax concrete plannen. Eind 2006 wordt de nieuwe versie van de Collax Business Server geïntroduceerd. Deze update ondersteunt ook de AJAX-technologie. Daarnaast blijft het bedrijf de Server Base Technology verder ontwikkelen, zodat ISV's hun oplossingen met de Collax Server Base kunnen integreren. Hiervoor biedt Collax een Software Development Kit-programma (SDK) voor implementaties op API-interfaces. Dit programma zal begin 2007 op de markt komen. Daarnaast blijft Collax ook in zijn tweede jaar specifieke serveroplossingen ontwikkelen en introduceren om zo zijn productportfolio steeds completer te maken.

###

Over Collax - Simply Linux
Collax maakt Linux eenvoudig. Het bedrijf ontwikkelt Linux-gebaseerde serveroplossingen (met en zonder hardware) voor kleine en grote bedrijven, afdelingen en filialen. Collax-servers zijn niet alleen te gebruiken als groupware-, bestanden-, mail-, proxy- en webservers, maar ook als een VPN-gateway en -firewall, spambescherming en webcontentfilter. Met een eenvoudige, uniforme gebruikersinterface brengt Collax zijn eigen motto 'Simply Linux' in de praktijk. Voor deze gebruikersinterface selecteert en test Collax de beste open source-componenten. Dat resulteert in economische, veilige en schaalbare serversuites die zonder kennis van Linux zijn te gebruiken en eenvoudig te integreren in Windows-, Macintosh- of Linux-netwerken. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Boston (VS). Verder heeft het bedrijf een vestiging in München/Ismaning (Duitsland).