Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Vrouw gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 14-8-2006 13:14:04

Herveld - Een 41-jarige vrouw uit Wijchen is zondag gewond geraakt bij een verkeersongeval in Herveld. Het slachtoffer reed omstreeks kwart over elf op haar snorfiets over de Bredestraat. Ter hoogte van de kruising met de Verbindingsweg werd ze aangereden door een van rechts komende auto, bestuurd door en 39-jarige man uit Herveld. De vrouw bleek als gevolg van de aanrijding beenletsel te hebben opgelopen en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie controleert verkeer op verzoek buurt

Publicatiedatum: 14-8-2006 13:13:28

Andelst - Op speciaal verzoek van buurtbewoners heeft het regionale verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie zondag gecontroleerd op de Hoofdstraat in Andelst. Daarbij werden twee bekeuringen uitgedeeld. Tussen kwart over negen en kwart voor tien werden met behulp van de Lasergun 25 bestuurders gecontroleerd op snelheid, echter niemand reed te hard. Van 20 bestuurders werden blaastesten afgenomen maar ook in dit geval bleken de bestuurders niet onder invloed van alcohol. Twee automobilisten kregen wel een bon omdat ze zonder autogordels reden.

Wanneer bewoners in een wijk of buurt onveilig verkeersgedrag ervaren kunnen ze hiervan melding maken bij hun wijkagent. Die schakelt op zijn beurt het verkeershandhavingsteam in dat speciaal voor dit soort controles medewerkers heeft vrijgemaakt. Daarmee hoopt het verkeershandhavingsteam een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid in de buurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---