Docdata NV

Te verspreiden op maandag 14 augustus 2006

P E R S B E R I C H T

DOCdata vergroot aandelenbelang in deelneming ICenT B.V. tot 60% en wijzigt naam in DOCdata e-Commerce Solutions B.V.

DOCdata N.V. maakt vandaag bekend overeenstemming te hebben bereikt over het uitbreiden van haar aandelenbelang in deelneming ICenT B.V. van 20% tot 60% per 31 augustus 2006. Deze uitbreiding wordt gerealiseerd middels uitgifte van nieuwe aandelen door de deelneming tegen een storting van 0,2 miljoen in contanten door DOCdata Nederland B.V. Vooruitlopend op de uitgifte van nieuwe aandelen zullen de statuten van ICenT B.V. worden gewijzigd, als gevolg waarvan de vennootschap DOCdata e-Commerce Solutions B.V. zal worden genoemd. De overige 40% van de geplaatste aandelen van DOCdata e-Commerce Solutions blijft in het bezit van ICenT Holding B.V. te Tilburg.

De uitbreiding van het aandelenbelang in DOCdata e-Commerce Solutions vloeit voort uit de implementatie van de nieuwe strategie, genaamd `Visie 2010: "Gear to Growth"', waardoor DOCdata zal transformeren van een voornamelijk productiegericht bedrijf naar een innovatief dienstverlenend bedrijf. DOCdata wil haar e-Solutions Groep in de komende jaren ontwikkelen tot een "full service e-Commerce" bedrijf. Dit houdt in dat DOCdata aan bedrijven die hun producten of diensten gedeeltelijk of geheel via het internet aanbieden in Europa een volledige oplossing kan bieden. Naast fijnmazige fysieke distributiediensten (e-Fulfillment Solutions) zal DOCdata internationaal digitale diensten aanbieden, waaronder het afhandelen van betalingsverkeer (e-Payment Solutions) en het aanbieden van e-commerce applicaties en diensten (e-Commerce Solutions).

DOCdata e-Commerce Solutions richt zich in hoofdzaak op innovatieve ontwikkelingen van e-commerce applicaties en diensten, waaronder:

Online Applicatie Ontwikkeling: het ontwikkelen van applicaties ter ondersteuning van zowel BtoB als BtoC e-commerce activiteiten. Hieronder vallen o.a. websites, order-entry modules, download functionaliteiten, webmanagement en rapportage tools. Ook het integreren en het koppelen van diverse reeds bij klanten aanwezige backoffice applicaties en databases met online applicaties valt hieronder. Vaak vormen deze ontwikkelingen een integraal onderdeel met overige e-solutions diensten van DOCdata. Een voorbeeld hiervan is een online applicatie voor orderverwerking, gekoppeld aan het fufillment proces, een webshop (inclusief management- en rapportagesysteem) en e-payment methodes.

Pagina 1 van 2

Backoffice Ontwikkeling: het ontwikkelen van innovatieve applicaties ter ondersteuning van het logistieke proces. De backoffice applicaties kenmerken zich door de mogelijkheid tot vergaande integratie met e-commerce processen en online applicaties.

e-Shop Services: het ontwikkelen en implementeren van webshops en webshop concepten, alsmede het uitvoeren van of het assisteren bij het dagelijkse commerciële shopmanagement, zoals: online marketing, payment en fulfillment coördinatie, assortimentsbeheer en datamining en rapportage. Deze services worden gedaan in opdracht van gerenommeerde, vaak internationaal opererende, bedrijven en merken. Een voorbeeld hiervan is de recent in samenwerking met HP (Hewlett Packard) Europa ontwikkelde webshop www.BestPrints.com.

DOCdata e-Commerce Solutions heeft in 2005 een netto-omzet gerealiseerd van 0,3 miljoen. Bij de vennootschap waren in 2005 gemiddeld 4 personen in dienst.

DOCdata e-Solutions Groep houdt zich bezig met e-fulfillment, e-payment en e-commerce oplossingen voor concept en content owners. Hierbij biedt DOCdata zowel Business-to-Business als Business-to-Consumer oplossingen voor haar klanten. Industrial Automation Integrators ontwerpt, bouwt en levert enerzijds productiesystemen gebaseerd op optische- en lasertechnologie voor toepassing in onder andere documentbeveiligingssystemen voor veiligheidsdrukkers en bewerkingssystemen voor verpakkingsmaterialen. Anderzijds biedt Industrial Automation Integrators beveiligingskenmerken ten behoeve van authenticatie aan. DOCdata Media Groep is een vooraanstaande onafhankelijke dienstverlener voor media uitgevers op het gebied van film, audio, multimedia en software in Europa.

Waalwijk, Nederland, 14 augustus 2006 ­ DOCdata N.V. (Euronext Amsterdam: DOCD)

Verdere informatie: DOCdata N.V. M.F.P.M. Alting von Geusau CEO Tel. 0416 631 100 Pagina 2 van 2


---- --