AutoRai

Skoda partner van Eneco Tour 2006

(7/21/2006)
Het peloton in de Eneco Tour, dat van 16 tot en met 23 augustus kriskras door Nederland en België trekt, wordt op de voet gevolgd door een karavaan van 55 Skodaâs. Van de speciale autoâs voor de organisatie worden er veertig geleverd door Skoda Nederland en vijftien door Skoda België.
Eneco Tour
De Eneco Tour begint op 16 augustus met een proloog van 6,1 kilometer in en rond Den Helder. Van daaruit rijden de renners in een week tijd door Nederland en België, waarbij belangrijke plaatsen als âs Hertogenbosch, Heerlen en Hasselt worden aangedaan. De wielerwedstrijd eindigt op woensdag 23 augustus in het Belgische Ans. In een week tijd krijgt het peloton een mix van vlakke etappes, bergetappes en tijdritten voor de kiezen. De renner die het parcours als snelste aflegt, volgt de Amerikaan Bobby Julich op als winnaar.

Officiële partner Tour de France
Skoda en wielrennen zijn al jaren een gouden combinatie. Het merk is sponsor en officieel partner van de Tour de France, de grootste wielerwedstrijd ter wereld. Negen van de twintig teams rijden tijdens de Tour in een Skoda, waaronder ook de Nederlandse Rabobank Wielerploeg.

De tourkaravaan telt in totaal maar liefst 200 Skodaâs, die tijdens het evenement elk meer dan 10.000 kilometer afleggen. Ook dit jaar weer was Skoda de sponsor van de witte trui. Deze trui wordt gedragen door de best geklasseerde renner onder de 25 jaar. Op zondag 23 juli wordt de laatste etappe van de Tour de France gereden, met als finish de Champs-Ãlysées in Parijs.

BedrijfsautoRAI.nl
Graag jouw mening over autorai.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster