Gemeente Dordrecht


---

Nooddrinkwateroefening

Gemeente en Evides Waterbedrijf houden samen een

Frits Langschmidt

Tijdens een ramp of grootschalig incident kan de drinkwatervoorziening verstoord worden. Is dit in Dordrecht het geval, dan treden het rampenplan van de gemeente Dordrecht en het nooddrinkwater plan van Evides Waterbedrijf in werking. De samenwerking tussen deze twee organisaties wordt op woensdag 16 augustus geoefend. Omwonenden en andere geĂŻnteresseerden worden uitgenodigd aan deze oefening deel te nemen.

De gemeente Dordrecht heeft in totaal 49 nooddrinkwater distributiepunten vastgesteld. Hiervan worden drie punten betrokken in de oefening. Omwonenden van basisschool De Meridiaan aan de Kinkelenburg, van het regiokantoor aan de Noordendijk en van het Stadskantoor aan de Spuiboulevard zijn per brief ingelicht en uitgenodigd om actief aan de oefening deel te nemen. Tijdens de oefening kunnen mensen een rantsoen van drie liter nooddrinkwater afhalen bij de tappunten. Daarvoor moeten wel flessen, emmers of anderszins worden meegenomen.

Vanaf 09.30 uur staat een vrachtwagen met flexibele waterzak op de Spuiboulevard; vanaf 10.00 uur op de Noordendijk en vanaf 10.30 uur aan de Kinkelenburg. De oefening duurt op alle drie plaatsen tot ongeveer 11.30 uur. De oefening moet een beeld geven van hoe nooddrinkwatervoorziening verloopt, wanneer er geen drinkwater meer uit de kraan komt. Er wordt getest of de uitgifte van drinkwater goed is voorbereid of dat plannen moeten worden bijgesteld.

N.B. Het betreft een oefening; ook de omwonenden van de tappunten kunnen gewoon beschikken over drinkwater uit de kraan.

Redactie
F.C. Langschmidt
Communicatie

telefoon 078 - 639 69 03

email fc.langschmidt@dordrecht.nl

Informatie
S.P. Stenneberg
Openbare orde en veiligheid
telefoon 078 - 639 89 14