Gemeente Bolsward


woensdag 16 augustus 2006

Mededelingen 16 augustus 2006

Intrekken en wijzigen verordeningen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de raad in zijn vergadering van 11 juli 2006 de vol-gende verordeningen heeft ingetrokken:

1. Verordening aanwijzing archiefbewaarplaats Bolsward1993;
2. Verordening op het gemeentelijk woningbedrijf;
3. Veemarktverordening Bolsward;

4. Verordening tabel inkomensafhankelijke ouderbijdrage kinderopvang Bolsward;

5. Verordening toepassingsverklaring gemeentelijke prévut op personeel gemeente Bolsward;

6. Verordening toepassing artikel E32 AAR op postactieve ambtenaren;
7. Verordening verhuis- en herinrichtingpremies bij stadsvernieuwingsactiviteiten Bolsward;

8. Verordening op de behandeling van aanvragen en bezwaarschriften ingevolge de Wet inko-mensvoorziening oudere en gedeeltelijke arbeidsongeschikte werknemers;

9. Verordening instelling van markten in de gemeente Bolsward 1994;
10. Organisatieverordening Brandweer Bolsward;
11. Spaarloonverordening.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de raad in zijn vergadering van 11 juli 2006 de Mo-numentenverordening Bolsward heeft gewijzigd en vastgesteld. Deze verordening treedt in werking vier dagen na deze voorgeschreven publicatie.

Bovenstaande verordeningen zijn ingetrokken of gewijzigd in het kader van de Wet dualisering gemeentebestuur en de Wet dualisering gemeentelijke medebewindsbevoegdheden. In deze wet-ten worden de bestuursbevoegdheden in de gemeente herverdeeld. De bestuursbevoegdheden dienen zoveel mogelijk over te gaan van de raad naar het college van burgemeester en wethou-ders. Alle verordeningen en regelingen in de gemeente zijn doorgenomen en -indien nodig- aangepast aan deze wettelijke plicht.

Tegen het vaststellen van een verordening kunt u geen bezwaar- of beroepschrift indienen. De verordening ligt gedurende de openingstijden ter inzage in het gemeentehuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Binnengekomen bouwaanvragen
Ingevolge artikel 41 van de Woningwet maken burgemeester en wethouders bekend dat de volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn ontvangen:
1. voor het vergroten van de woning op het perceel De Hoants 13;
2. voor het aanbrengen van een naamsaanduiding op de gevels op het perceel Gasthuissingel 33.

Deze publicatie is alleen bedoeld ter informatie over welke aanvragen bij de gemeente zijn ingekomen. Tegen een aanvraag kan geen bezwaarschrift worden ingediend, omdat een besluit nog ontbreekt.

Welstandsbeoordeling
De vergaderingen van de welstandscommissie zijn openbaar. Voor de aanvrager van een bouwvergunning bestaat de mogelijkheid om een mondelinge toelichting te geven. Iedere woensdagmiddag in de even weken is er in het stadhuis een rayonarchitect van de welstandcommissie "Hûs en Hiem" aanwezig. De zitting begint om 13.30 uur. De agenda voor deze zitting is dinsdags daarvoor te bekijken op het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1 of via de website www.bolsward.nl. Voor informatie en/of vragen over de agenda kunt u contact opnemen met de gemeente Bolsward onder telefoonnummer 0515-578713.

Verleende bouwvergunningen eventueel in combinatie met vrijstelling van het bestemmingsplan
Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 40 van de Woningwet de volgende bouwvergunningen zijn verleend:
1. d.d. 9 augustus 2006, voor het vergroten van de woning op het perceel De Hoants 13;

2. d.d. 9 augustus 2006, voor het plaatsen van een spijlenhekwerk met schuifpoort op het perceel Snekerstraat 43 A.

Verleende vergunningen APV/Bijzondere wetgeving Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en/of bijzondere wetgeving de volgende vergunningen zijn verleend:

1. d.d.10 augustus 2006, aan Bizon Mediagroep, voor het plaatsen van maximaal tien driehoeksborden in de periode van 28 augustus tot en met 4 september 2006 ter aankondiging van de collecte van de KWF Kankerbestrijding.

De burgemeester maakt bekend dat op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en/of bijzondere wetgeving de volgende vergunningen zijn verleend:

1. d.d.10 augustus 2006, aan Buurtvereniging Plan Noord II, voor het houden van div. activiteiten op de speelvelden tussen de vier flats aan de A.H. van de Venstraat op zaterdag 2 september a.s. tussen 10.00 en 18.00 uur;

2. d.d. 10 augustus 2006, aan Talant, buitenlocatie De Roeden, voor het houden van een straatbarbecue op De Roeden op vrijdag 8 september a.s. tussen 16.00 en 23.00 uur;

3. d.d. 10 augustus 2006, aan mevrouw S. van der Geer, voor het houden van een straatbarbecue aan De Wylp op zaterdag 2 september a.s. tussen 17.00 en 24.00 uur.

Bovengenoemde aanvragen en vergunningen kunt u inzien bij de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Tegen een verleende vergunning kan een belanghebbende binnen zes weken nadat de vergunning naar de aanvrager is verzonden, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan wat de vergunning heeft verleend (burgemeester en wethouders van de gemeente Bolsward of de burgemeester van de gemeente Bolsward), postbus 33, 8700 AA te Bolsward. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van het besluit niet op.

Ter voorkoming van de uitvoering van de werkzaamheden/activiteiten bestaat de mogelijk aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Leeuwarden een voorlopige voorziening (schorsing) te vragen van de verleende vergunning. Voorwaarde is dan wel dat een bezwaarschrift is ingediend bij het bestuursorgaan.

Aanvragen voor vrijstelling van het bestemmingsplan in combinatie met een bouwaanvraag
Onderstaand bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn voornemens vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen ten behoeve van dit bouwplan. Door het verlenen van vrijstelling van het bestemmingsplan kan alsnog een bouwvergunning worden verleend voor dit bouwplan.

Het ontwerpbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 17 augustus a.s. gedurende zes weken tijdens de openingstijden ter inzage in het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk of mondeling uw zienswijze omtrent het ontwerpbesluit kenbaar maken. U kunt de schriftelijke zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward. Hierbij graag vermelden om welk bouwplan het gaat. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, tel.nr. (0515) 57 87 20.


1. Het oprichten van vier bedrijfsunits, De Wymerts 2A, 2B, 2C en 2D. Medewerking kan worden verleend middels het verlenen van vrijstelling van het bestemmingsplan op basis van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Inspraak bouwplan De Wymerts 2E
Burgemeester en wethouders van Bolsward maken bekend dat zij een bouwplan hebben ontvangen van De Wolk voor het oprichten van een bedrijfshal met kantoor aan De Wymerts 2E. Het betreffende perceel heeft volgens het bestemmingsplan Hollandiabuurt de bestemming groenvoorzieningen. Een bedrijfsgebouw is niet conform de bestemming.

Bovengenoemd college overweegt om door middel van de vrijstellingsprocedure als bedoeld in artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, medewerking aan dit bouwplan te verlenen.

Ter voorbereiding hiervan ligt het bouwplan met ingang van donderdag 17 augustus a.s. gedurende vier weken ter inzage, gedurende de openingstijden, op het gemeentehuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Gedurende bovengenoemde termijn is een ieder in de gelegenheid zijn/haar reactie op dit voornemen te geven.

Wielerronde van Bolsward
In verband met de wielerronde, Rabobank-Ronde-van-Bolsward, op donderdag 24 augustus 2006, is de binnenstad vanaf de Snekerpoortbrug tot de Blauwpoortsbrug voor alle verkeer gesloten van 18.00 uur tot 22.00 uur.
Parcours wielerronde: Jongemastraat, Marktstraat, Marktplein, Dijkstraat, Bargefenne, Stoombootkade, Turfkade, Snekerpoort.

Bij de bushaltes op de Eekwerdlaan, het Laag Bolwerk, de Bargefenne en de Harlingerstraat verschijnen tussen 18.00 en 24.00 uur geen bussen. De lijnen 37 en 92 gaan via de rotonde Eekwerdlaan en rondweg naar het busstation.
De lijnen 44, 98 en 99 gaan via de A7 naar het busstation.