Nederlands Kanker Instituut


Reactie NKI-AVL op laatste ontwikkelingen Slotervaartziekenhuis

Amsterdam, 15 augustus 2006.- Nu het erop lijkt dat het Slotervaartziekenhuis overgenomen wordt door de woningcorporaties Het Oosten en de Key en de stichting Cordaan Groep, zal het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) in gesprek treden met deze partijen om de belangen van de patiënten van het NKI-AVL zoveel mogelijk veilig te stellen.

Het NKI-AVL is erop uit om de gezamenlijke activiteiten met het Slotervaartziekenhuis zoveel mogelijk te continueren. Deze samenwerking is er onder andere met de apotheek, de afdeling Oncologie en de oncologische neurochirurgie.

Om een kwalitatief hoogwaardig algemeen ziekenhuis als buur van het NKI-AVL te behouden, heeft het NKI-AVL samen met andere partijen, al eerder aangegeven geïnteresseerd te zijn in eventuele overname van het Slotervaartziekenhuis. "De belangen van onze patiënten zijn belangrijk. Als we deze ook veilig kunnen stellen door goede samenwerking met Het Oosten, De Key en de stichting Cordaan Groep, zullen we ons daar met evenveel energie voor inzetten", aldus Anton Berns, voorzitter van de Raad van Bestuur van het NKI-AVL

Datum laatst gewijzigd: woensdag 16 augustus 2006