Politie Haaglanden

Persberichten 16 augustus

Haaglanden, 16-08-2006

Letsel door botsing
Rijswijk - Een 26-jarige automobiliste uit Delft raakte dinsdag 15 augustus rond 08.30 uur gewond bij een aanrijding op de Wethouder Brederodelaan. Het slachtoffer botste frontaal achterop een 25-jarige automobiliste uit Delft die linksaf wilde slaan. Het slachtoffer is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Verkeerscontroles
Voorburg - Dinsdag 15 augustus hield de politie op diverse tijdstippen en locaties verkeerscontroles. Op de Parkweg werden tussen 08.45 en 09.45 uur 100 bestuurders/ inzittenden gecontroleerd op het dragen van de gordels en het voorhanden hebben van rij- en kentekenbewijs. Twaalf passanten waren in overtreding. Op de Laan van Nieuw Oosteinde werden passanten tussen 11.45 en 12.00 uur niet alleen gecontroleerd op het dragen van de gordel en het bij zich hebben van de juiste papieren, maar ook op snelheid. Hier werden 11 bekeuringen uitgeschreven. Dezelfde controle werd gehouden op de Prins Bernhardlaan tussen 12.00 en 12.30 uur. Hier werden zeven bekeuringen uitgereikt; zes bestuurders overtraden de maximum snelheid van 50 km/u en een van hen belde niet handsfree. Op dezelfde locatie werd woensdag 16 augustus rond 01.30 uur een 37-jarige Leidschendammer gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De blaastest wees uit dat de de bestuurder teveel alcohol had gedronken: 625 ugl. Proces-verbaal is opgemaakt en het rijbewijs is ingenomen.

Man aangehouden na inrijden op agenten
Den Haag Op dinsdag 15 augustus om 22.15 uur is in de Kaapstraat een 30-jarige man uit Den Haag aangehouden. De man reed met een auto in de Kaapstraat en kreeg van een agent, die midden op de rijbaan stond, een stopteken. De agent wilde de man en de auto controleren. De bestuurder stopte echter niet, maar gaf gas en reed recht op de agent in. Deze kon door snel weg te springen voorkomen dat hij werd aangereden. De bestuurder ging er hierna vandoor. De agent zette samen met zijn collega per fiets de achtervolging in. Ze raakten de auto kwijt doch ter hoogte van de Fisherstraat zagen zij de auto geparkeerd staan. In de auto zat de bestuurder onderuitgezakt en weggedoken. De bestuurder is uit de auto gehaald en aangehouden ter zake van poging doodslag. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Man aangehouden
Den Haag Op dinsdag 15 augustus omstreeks 12.55 uur is in de Gortstraat een 23-jarige man uit Den Haag aangehouden. Agenten hadden de man met een andere man zien fietsen in de Koningstraat. Toen zij de mannen wilden controleren sprong de passagier van de fiets af en ging er vandoor. Ook de bestuurder van de fiets ging er vandoor. De agenten achtervolgden de fietser en konden deze korte tijd later in de Gortstraat aanhouden. Tijdens de controle van de fiets bleek dat het framenummer van de fiets in zn geheel was weg geveild. Hierop is de fietser ter zake van diefstal en of heling aangehouden en samen met de fiets meegenomen naar een politiebureau.