Politie Flevoland

Aanrijdingen met letsel

Dronten/Almere, 16-08-2006 o Op de Waterlandseweg bij Almere Haven en op de Tapranweg in Swifterbant vonden dinsdag aan het begin van de avond twee aanrijdingen plaats, waarbij sprake was van letsel.

Op de Waterlandseweg ging het om een kop staart botsing, waarbij drie voertuigen betrokken waren. Een 23-jarige vrouw uit Beekbergen zag te laat dat twee wagens voor haar stilstonden en botste er tegen aan. Ze raakte eerst de auto van een 45-jarige Almeerse, die op haar beurt weer doorschoof tegen het voertuig van een 43-jarige man uit Almere. Er was geen sprake van bekneling en voor controle werden vier betrokkenen naar het Flevoziekenhuis vervoerd.

Op de kruising Tarpanweg en Dronterringweg in de buurt van Swifterbant botsten in de vroege avond twee autos op elkaar. Een 29-jarige man uit Franeker reed vanuit Dronten op de Dronterringweg. Een 59-jarige man uit Swifterbant bevond zich op dat moment al rijdend op de Biddingweg en wilde de Dronterringweg op, maar zag op de kruising de man uit Friesland over het hoofd. Een aanrijding volgde, waarbij een gewonde viel. Het ging om de bestuurder uit Franeker, die voor controle overgebracht werd naar het Zuiderzeeziekenhuis.