Gemeente Alkemade


Meldingen doorgeven werkt!

16-08-2006

Vorige week is een hennepkwekerij in een woning in Rijpwetering ontmanteld. Dit gebeurde mede naar aanleiding van meldingen van buurtbewoners. Uiteraard moet er wel voldoende bewijs voor het vermoeden bestaan voordat politie en gemeente in actie kunnen komen. Medewerkers van de gemeente hebben onder toeziend oog van de politie gezorgd voor het verwijderen en vernietigen van de vele wietplanten en apparatuur die in de woning stond.

Een lantarenpaal die het niet doet, overlast in de straat, het vermoeden van een hennepplantage in een woning, een verstopte rioolput. Dit zijn allemaal voorbeelden van zaken die u als inwoner van de gemeente kunt signaleren in uw directe omgeving. Het doorgeven hiervan kan leiden tot actie vanuit de gemeente, politie of andere instantie.

Door het signaleren van zaken door de inwoners kunnen als het mogelijk is passende maatregelen worden genomen om het woongenot te verbeteren. Het doorgeven van verschillende zaken kan bijvoorbeeld bij de gemeente, politie, woningbouwvereniging, dorpsraden of door het aanspreken van de wijkbeheerders van de gemeente. U kunt op verschillende manieren zaken melden.
* Bij de politie, 24 uur per dag op nummer (0900) 88 44. Het gaat dan om bijv. verstoring van de openbare orde of verdachte zaken. 112 in geval van spoed zoals ongeval met letsel, vernieling of inbraak heterdaad.
* Bij de woningbouwvereniging, tel. (071) 331 50 00 indien u een huurwoning bewoont bijvoorbeeld voor burenoverlast waar u in gezamenlijk overleg niet uitkomt.
* Bij de Gemeente Alkemade, tel. (071) 332 72 22. Bij het Klacht- en Meldpunt kunt u klachten doorgeven over parkeeroverlast, vernielingen van straatmeubilair, openbaar groen en dergelijke en meldingen van geluidsoverlast van apparaten en installaties van bedrijven. Meldingen van geluidsoverlast veroorzaakt door particulieren kunt u bij de politie melden.
* Bij de GGD, tel. (071) 516 33 14 (op werkdagen in de ochtenduren). Er bestaat een Vangnet en Advies dat meldingen doorgeeft aan het Zorgnetwerk. Hierbij zijn politie, GGD, Algemeen Maatschappelijk Werk, woningbouwvereniging en gemeente aangesloten. Hiermee kunt u contact opnemen als het vermoeden bestaat dat de veroorzaker(s) van overlast maatschappelijke hulp nodig hebben.