Gemeente Haaksbergen

Aanmeldingen Vrijwilligersprijs 2006

Tot 1 oktober kunnen organisaties en inwoners van Haaksbergen een persoon en/of een organisatie voordragen voor de gemeentelijke Vrijwilligersprijs 2006. De bekendmaking van de winnaars van deze jaarlijkse verkiezing vindt plaats op vrijdagavond 2006. Voor het eerst wordt dan ook een speciale aanmoedigingsprijs uitgereikt aan een jonge vrijwilliger of een groep jonge vrijwilligers. Het comité van aanbeveling heeft op voorstel van de Stichting Vrijwilligerswerk besloten om meer aandacht te besteden aan jonge vrijwilligers.

Elk jaar worden vrijwilligers in Haaksbergen extra in het zonnetje gezet. De huidige samenleving kan niet functioneren zonder de inzet van vrijwilligers.
Vrijdagavond 15 december maken burgemeester Karel Loohuis en wethouder Marijke van Beek de winnaars van de vrijwilligersprijzen 2006 bekend. Dat gebeurt tijdens een feestelijke bijeenkomst. Voor de laatste keer is dat dit jaar in theater De Bouwmeester; vanaf volgend jaar gebeurt dat in het nieuwe theater.

De jury, die de voordrachten voor de Vrijwilligersprijs beoordeelt, wordt gevormd door de leden van het comité van aanbeveling. Dat comité bestaat uit vertegenwoordigers van de zes fracties in de gemeenteraad: mevr. H.T. Schreijer (CDA), mevr. C. Ophuis (LH), mevr. L.J.M. Rutte-Oldenkortte (VVD) en de heren K. Kosar (PvdA), H.B.M. Belshof (D66) en J.A.M. Oude Groen (GGH).

Kandidaten voor de diverse vrijwilligersprijzen kunnen tot 1 oktober worden ingediend. Dat kan met speciale aanmeldingsformulieren: voor de individuele prijs, voor de groepsprijs en voor de aanmoedigingsprijs. Een omschrijving van de criteria is te vinden in de Regeling Toekenning Onderscheiding Vrijwilligerswerk.