Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen, 16-08-2006

Velgen gestolen, politie zoekt getuigen
HOOGEVEEN Dinsdagmiddag tussen 16.15 en 16.45 uur had een 21-jarige man uit Westerbork zijn auto geparkeerd op de carpoolplaats aan de Zuidwoldigerweg. In de tijd dat de man weg was, zijn alle vier wielen met velgen en een geluidsdemper onder de auto vandaan gehaald. De auto is op stapeltjes met stenen gezet. De carpoolplaats ligt aan een drukke weg, waar rond dit tijdstip redelijk wat mensen langs komen. De politie is op zoek naar mensen die op of rond dit tijdstip iets gezien hebben dat met deze diefstal te maken heeft gehad. Mogelijk dat mensen het gezien hebben maar er in eerste instantie geen aandacht aan hebben geschonken. U kunt bellen met 0900-8844. (06-171064)

Winkeldieven gepakt,
EMMEN Meerdere pakken waspoeder, ruim 50 pakken koffie, tientallen flessen shampoo werden dinsdag aangetroffen na het aanhouden van drie winkeldieven. De vrouwen 18 en 35 jaar, afkomstig uit Emmen en een 37- jarige man uit het Duitse Meppen-Hemsen werden betrapt door het personeel van een winkel aan de Statenweg. Een medewerker van de winkel keek met toestemming van de eigenaar in de auto en ontdekte een doos vol met kruidenierswaren. De drie zijn naar het politiebureau overgebracht en in verzekering gesteld. Het vermoeden is dat de goederen afkomstig zijn uit verschillende supermarkten in Emmen. (06-171042)

Verdachte vernieling aangehouden
HOOGEVEEN - Agenten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een 16-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden op het Stationsplein. De agenten zagen dat de jongeman stenen gooide tegen een glazen wachthokje bij het station. Hierdoor brak het glas. Toen de jongen de politie zag ging hij er vandoor. Na een korte achtervolging werd de verdachte aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor. (06-171133)

Verdachte van inbraak aangehouden
ASSEN - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 20-jarige man uit Assen aangehouden op de Brunelstraat. De man wordt verdacht van een poging tot inbraak. Bij zijn aanhouding trof de politie naast gereedschap een wapen en harddrugs aan. De man is ingesloten voor verhoor. ( 06-171145)

Politie controleert op snelheid
MEPPEL - De politie heeft dinsdagavond tussen 20.00 uur en 22.00 uur op de Hoogeveenseweg een snelheidscontrole gehouden. Er zijn met behulp van de lasergun diverse overtredingen geconstateerd. Agenten hebben acht bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid was 85 km/uur. Er is twee keer een proces-verbaal opgemaakt wegens het niet dragen van een gordel en één keer voor het inrijden van een éénrichtingssweg (van de verkeerd kant). (06-171106)

Vrouw betrokken bij eenzijdig ongeval
ASSEN - Een 62-jarige vrouw uit Assen raakte dinsdagmiddag betrokken bij een verkeersongeval op de Mr. P.J. Troelstralaan. Zij reed over de Nobellaan in de richting van de Troelstralaan. Zij sloeg rechtsaf de laatstgenoemde straat in de richting van de Einsteinlaan. Mogelijk heeft de vrouw even een black-out gehad waardoor ze met haar auto een vluchtheuvel raakte. Hierdoor raakte ze de macht over het stuur kwijt. Ze ramde een lantaarnpaal en kwam op de weg tot stilstand. De lichtbalk raakte los van de lantaarnpaal en kwam op de motorkap van een 39 jarige Assenaar terecht. De auto raakte zwaar beschadigd. De man raakte niet gewond. (BPS 06-171028)

Man gewond bij aanrijding
EMMEN - Een 25-jarige man uit Emmen is dinsdagavond gewond geraakt bij een aanrijding aan de Boslaan. De man reed over de Boslaan en haalde een 29-jarige vrouw uit Erica in. Uit tegengestelde richting kwam echter een 25-jarige vrouw uit Emmer Compascuum. Een botsing tussen beide voertuigen was het gevolg. De 25-jarige man raakte gewond aan zijn hoofd. Hij is per ambulance meegenomen voor onderzoek. (BPS 06-171110)

Aanvulling brand Veenoord

VEENOORD - Woensdagmorgen brak er brand uit in een woning aan de Thorbeckestraat in Veenoord. De 45-jarige bewoner en zijn hond kwamen met de schrik vrij.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dana Kragten, tel. 0592 - 36 1280.