Politie Groningen

Woensdag 16 augustus 2006

Provincie Groningen, 16-08-2006

Provincie: (vracht)autos te zwaar beladen

De politie heeft dinsdag op meerdere locaties in de provincie diverse automobilisten en vrachtwagenchauffeurs gecontroleerd op hun belading. Tegen een 37-jarige vrachtwagenchauffeur uit Haren wordt proces-verbaal opgemaakt, omdat zijn vrachtauto en aanhanger te zwaar beladen waren. Hij werd gecontroleerd op de Beneluxweg in Groningen. De totale combinatie woog 61.200 kilo, terwijl 50.000 kilo is toegestaan. Dat betekent een overschrijding van 11.200 kilo, of te wel 22.28%. De aanhangwagen werd afgekoppeld en de man krijgt proces-verbaal. Ook een 41-jarige automobilist uit Wagenborgen krijgt proces-verbaal. Hij vervoerde achter zijn bestelauto een shovel op een aanhanger en werd op de Osloweg gecontroleerd. Deze aanhangwagen woog 4160 kilo, terwijl de aanhangwagen maar 1800 kilo mag wegen. Dat betekent een overschrijding van 2360 kilo, of te wel 130%. Ook zijn aanhanger werd losgekoppeld. Aan de Atlantislaan in Stadskanaal viel een 38-jarige vrachtwagenchauffeur uit Stadskanaal door de mand. Hij vervoerde zand, maar door de overbelading dreigde dit eraf te vallen. Bij weging bleek de vrachtwagen 59% te zwaar beladen. Tenslotte werden in de gemeente Veendam en Menterwolde twee automobilisten van de weg gehaald. Een 34-jarige man uit Wildervank reed met aanhangwagen vol puin die 460 kilo te zwaar beladen was. De aanhangwagen van een 53-jarige man uit Eexterveenschekanaal was beladen met grindtegels en die woog 826 kilo te veel. Tegen allen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: motorrijder onder invloed opnieuw de fout in

Een 47-jarige motorrijder uit Groningen is dinsdagavond op de Bedumerweg aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen hem zonder helm rijden en bij zijn staandehouding roken zij een sterke alcohollucht. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed was. OP het politiebureau bleek dat hij 1,75 promille alcohol in zijn bloed had. Daar bleek ook dat hij een rijontzegging heeft tot 2012 en niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Daarnaast was hij een dag eerder voor hetzelfde feit aangehouden, alleen toen reed hij in een auto. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: agressieve winkeldief ingerekend

Een 35-jarige Stadjer is dinsdagavond in het UMCG aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had een fles wijn bij een supermarkt in het UMCG gestolen en dit werd gezien door het personeel. Een medewerker sprak hem hierop aan, maar hij reageerde agressief. De beveiliging in het UMCG sloot hierop de toegangsdraaideur, zodat hij niet meer naar buiten kon. Agenten kregen de fles wijn van de verdachte en hij werd meegenomen naar het bureau. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten en kreeg een ontzegging voor de betreffende supermarkt. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie onderzoekt woninginbraak

De politie kreeg dinsdagavond een melding van een woninginbraak aan de Verlengde Hereweg. Een vrouw had gehoord dat bij een woning een raam werd ingegooid. Toen ze ging kijken zag ze dat de schuttingdeur open stond en ze zag een man weglopen. Ze alarmeerde de politie en gaf het signalement door. Op de Brugstraat hielden agenten korte tijd later een 33-jarige Stadjer aan die aan dit signalement voldeed. De politie onderzoekt de inbraak, of er ook sprake is van diefstal en of de Stadjer in verband gebracht kan worden met deze zaak.

Marum/Leek/Groningen: gordelcontrole

De politie heeft dinsdagmiddag op drie verschillende locaties in provincie een gordelcontrole gehouden. Aan de Wendtsteinweg in Marum, de A7 bij Leek en het Hoendiep in Groningen werden circa 500 voertuigen gecontroleerd. Acht automobilisten droegen geen autogordel.

Kolham: jongens niet schuldig aan inbraak

Zaterdagnacht werden vier jongens (15, 16, 17 en 18 jaar) aangehouden voor inbraak en vernieling bij een nieuwbouwterrein aan de A. Plesmanstraat in Kolham. Uit onderzoek is gebleken dat de vier zich niet schuldig hebben gemaakt aan de inbraak. Wel hebben ze bekend de vernielingen te hebben gepleegd. Tegen de vier jongens wordt proces-verbaal opgemaakt voor vernieling. Ze werden alle vier naar verhoor overgedragen aan hun ouders. De politie stelt een nader onderzoek in naar de inbraak.

Groningen: bromfietser onder invloed

Een 20-jarige bromfietser is dinsdagnacht op de Gedempte Zuiderdiep in zijn woonplaats Groningen aangehouden wegens het rijden onder invloed. De politie merkte de man op toen hij luidruchtig voorbij kwam rijden. Bovendien reed de Stadjer zonder licht. Na een korte achtervolging werd de man staandegehouden. Hij bleek een alcoholpromillage van 1,1 te hebben. De bromfietser kreeg een rijverbod van 7 uur en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: jonge Stadjers aangehouden na diefstal bromfiets

De politie heeft dinsdagnacht in de Iepenlaan in Groningen drie jonge Stadjers (15, 16 en 16) aangehouden voor diefstal van een brommer. Na de melding van de diefstal, gingen agenten op zoek naar de verdachten. De jongens werden na een korte zoektocht aangetroffen in een brandgang achter woningen aan de Iepenlaan. Een van de verdachten had een mes en een kniptang bij zich. Deze goederen zijn inbeslaggenomen en de drie zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Zevenhuizen: bromfietser aangereden

Op de Oudestreek in Zevenhuizen is dinsdagmiddag een 20-jarige vrouw uit dezelfde plaats licht gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw wilde op haar bromfiets de weg oversteken toen ze werd aangereden door een 57-jarige inwoonster van Groningen. Het ongeval werd veroorzaakt, doordat het zicht werd belemmerd door een stilstaande auto en enkele bomen. De politie constateert dat de 57-jarige automobiliste geen schuld heeft aan het ongeluk. De bromfietser is voor controle naar een ziekenhuis in Groningen gebracht.

Pieterzijl: aanhouding na verkeerscontrole

De politie heeft dinsdagavond een verkeerscontrole gehouden op de Waardweg in Grijpskerk. Bij de controle bleek een passerende auto een verlopen APK te hebben. De 47-jarige automobiliste werd in haar woonplaats Pieterzijl staande gehouden. Zij bleek nog 1541,63 euro aan openstaande boetes te hebben. De vrouw is ingesloten.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Friesestraatweg N355: aantal geregistreerde voertuigen: 2070, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1808, aantal overtredingen: 251, hoogst gemeten snelheid: 113 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Zuidhorn, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1084, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 113 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Stadskanaal, Oosterstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 777, aantal overtredingen: 107, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Ter Apelkanaal, A.G. Wildervanckweg: aantal geregistreerde voertuigen: 879, aantal overtredingen: 108 km/h, hoogst gemeten snelheid: 108 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Groningen, Eemsgolaan: aantal geregistreerde voertuigen: 235, aantal overtredingen: 31, hoogst gemeten snelheid: 70 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Siddeburen,N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1130, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 128 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Harkstede, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 419, aantal overtredingen: 57, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Kropswolde, Woldweg: aantal geregistreerde voertuigen: 783, aantal overtredingen:156, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Winsum, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 680, aantal overtredingen: 40, hoogst gemeten snelheid: 88 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.