Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Duivense gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 16-8-2006 10:37:38

Duiven - Een 49-jarige vrouw uit Duiven is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Rijksweg, ter hoogte van de kruising met de Westsingel in haar woonplaats. De vrouw bleek een hersenschudding te hebben opgelopen en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer raakte omstreeks kwart voor twee op de fiets betrokken bij een aanrijding met een bromfietser, een zestienjarige jongen uit Didam. Over de toedracht van het ongeval is nog niets bekend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Snelheidscontrole op verzoek buurtbewoners

Publicatiedatum: 16-8-2006 10:37:11

Andelst - Op verzoek van buurtbewoners heeft het regionale verkeershandhavingsteam van de politie dinsdag een snelheidscontrole gehouden op de Hoofdstraat in Andelst. Daar geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u. Tussen zes uur en half acht 's avonds werden in totaal 229 passanten gecontroleerd met behulp van de radar. Van het gecontroleerde aantal waren er 117 die te hard reden. Het merendeel van de overtreders (99 stuks) reed t/m 10 km/u te hard. De hoogst gemeten snelheid was 60 km/u.

Wanneer bewoners in een wijk of buurt onveilig verkeersgedrag ervaren kunnen ze hiervan melding maken bij hun wijkagent. Die schakelt op zijn beurt het verkeershandhavingsteam in dat speciaal voor dit soort controles medewerkers heeft vrijgemaakt. Daarmee hoopt het verkeershandhavingsteam een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid in de buurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---