Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 augustus 2006

Auto in de sloot

Enschede

De politie hield op dinsdag 15 augustus om 06.45 uur een 32-jarige Enschedeër aan in zijn woning wegens het verlaten plaats ongeval. De 32-jarige had kort daarvoor een verkeersongeval gehad op de Weerseloseweg in Enschede. De verdachte was daar de sloot ingereden en vervolgens weggelopen. De auto moest uit de sloot worden getakeld. De agenten constateerden alcoholgebruik bij de 32-jarige. De ademanalyse aan het bureau gaf een uitslag van 0,7 promille. De verdachte kreeg een rijverbod van 2 uur opgelegd. De politie maakt proces-verbaal op. (06-104051)

Fietser gewond bij aanrijding

Haaksbergen

Bij een aanrijding op de kruising Blankenburgerstraat/Mr Eenhuisstraat in Haaksbergen op dinsdag 15 augustus omstreeks 14.15 uur raakte een 47-jarige man uit Haaksbergen gewond. Een 53-jarige man uit Haaksbergen reed met zijn auto over de Blankenburgerstraat in Haaksbergen. Op genoemde kruising verleende de automobilist geen voorrang aan de voor hem van rechts komende 47-jarige fietser. Een aanrijding was het gevolg. De fietser is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. De politie maakt proces-verbaal op. (06-104264)

Gestolen auto terecht

Enschede

De op 12 augustus als gestolen gemelde auto, een witte Opel Combo met het kenteken VB-LX-52 is terecht. De auto, eigendom van een 21 jarige Enschedeër, werd op zaterdag 12 augustus gestolen vanaf de Paul Krugerstraat in Enschede. Op dinsdag 15 augustus werd de auto aangetroffen in Octrup (D). (06-103016)

Gestolen snorfiets terecht; man aangehouden

Enschede

Op dinsdag 15 augustus werd bij de politie gemeld, dat een gestolen snorfiets was aangetroffen aan de Markveldebrink in Enschede. Een 21 jarige Enschedeër had daar de snorfiets van zijn 47-jarige moeder aangetroffen, die een dag eerder als gestolen was gemeld. De 21 jarige had zelf wat onderzoek gedaan en raakte daardoor bekend met de identiteit van de dader. De politie stelde een onderzoek in en kon de verdachte, een 31-jarige Enschedeër aanhouden. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. De snorfiets is in beslag genomen. Het onderzoek wordt voortgezet. (06-104407)

Dankzij hulp van burgers houdt politie twee winkeldieven aan

Enschede

Op dinsdag 15 augustus waren politieagenten in burger getuige van een winkeldiefstal aan de Klanderij in Enschede. Zij zagen hoe twee mannen in de winkel liepen, iets uit het schap pakten en in een tas stopten. Vervolgens verliet het duo de winkel zonder af te rekenen. De agenten volgden daarop de twee, daarbij geholpen door geüniformeerde collega's. Bij het zien van de politie, lieten de verdachten hun tassen vallen en gingen er rennend vandoor. Een van de verdachten rende over het HJ van Heekplein in de richting van de Raadhuisstraat, gevolgd door een agent op zijn fiets. Een gealarmeerde burger probeerde de verdachte tegen te houden, maar werd bij zijn handeling bruut aan de kant geduwd door de verdachte. De politie kon deze verdachte echter kort daarop toch nog aanhouden. De tweede verdachte kon eveneens met aanwijzingen van burgers worden aangehouden in een tuin aan de Julianastraat. De politie is zeer content met de hulpvaardige burgers. Beide verdachten bekenden de winkeldiefstal. De tassen waarin de gestolen goederen werden aangetroffen, bleken geprepareerd te zijn. Beiden waren in het bezit van valse identiteitsbewijzen. De verdachten zijn in verzekering gesteld en ter vaststelling van hun identiteit opgesloten. (06-104144)

Man aangehouden na bedreiging met een mes

Enschede

Op dinsdag 15 augustus meldden om 22.25 uur twee Enschedeërs dat zij zojuist in een woning aan de Vlasstraat in Enschede met een mes waren bedreigd door een van de bewoners. De twee mannen, een 17- en 18-jarige, waren bij de woning gekomen om wat reparatiespullen voor de fiets te lenen van een vriend van hen, die daar woont. Zij werden binnen gelaten, doch eenmaal binnen werd hen door een 19-jarige medebewoner de toegang geweigerd. De 19-jarige maakte zich daarbij erg kwaad en bedreigde het tweetal met een mes om zijn woorden kracht bij te zetten. De 17- en 18-jarige hebben daarop gehaast de woning verlaten en wilden nu aangifte doen van bedreiging. De politie hield daarop de 19-jarige verdachte in de woning aan. Het mes werd in beslag genomen. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. (06-104424)

Verkoop zonder vergunning

Hengelo

Op woensdag 15 augustus omstreeks 14.15 uur bekeurde de politie aan de Leeuwerinkstraat in Hengelo een man afkomstig uit Duitsland. De man verkocht luidsprekers, maar had geen vergunning voor het venten aan de openbare weg. (06-104244)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --