Politie Gelderland-Zuid

Drie jongeren aangehouden voor diefstal auto-emblemen

Wijchen, 16-08-2006 o In de nacht van dinsdag op woensdag betrapten politiemensen in de Wijchense wijk De Ververt drie jongeren uit deze plaats op heterdaad toen zij bezig waren met het stelen van auto-emblemen. Twee van hen, jongens van 14 en 15 jaar, konden direct worden aangehouden. Een 15-jarig meisje rende weg, maar werd even later in haar woning ook aangehouden. De politie is een onderzoek gestart.

De jongeren zouden in De Ververt en Hoogmeer auto-emblemen hebben gestolen. In totaal trof de politie, in het struikgewas en na fouillering bij de drie, tot nu toe 36 emblemen en diverse gereedschappen aan die in beslag zijn genomen.
Ook werd aan de politie gemeld dat enkele autos vernield zouden zijn. Een Wijchenaar wiens auto in de Diepvoorde bleek bekrast deed hiervan aangifte. Onderzocht wordt of het aangehouden drietal hiervoor verantwoordelijk is.

Politieteam Wijchen verzoekt andere gedupeerden van diefstal van auto-emblemen of eventuele vernielingen aan autos om contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

De komende tijd zullen agenten in hun surveillance extra alert zijn op dit soort strafbare feiten. Getuigen die bij geparkeerde autos iets opvallends horen of zien worden verzocht meteen de politie te waarschuwen.

In mei 2004 hield een groep van ongeveer 15 kinderen tussen 8 en 15 jaar zich bezig met het stelen van auto-emblemen in Wijchen. Toen werden 153 emblemen van autos gestolen en deden 60 personen aangifte. In dat onderzoek werden vier personen aangehouden en is proces-verbaal opgemaakt.
(08)