Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden introduceert nieuwe ziekengeldverzekering 16-08-2006
Nationale-Nederlanden introduceert vandaag haar nieuwe ziekengeldverzekering die specifiek op de MKB-ondernemer is afgestemd. De verzekering biedt een transparante modulaire opbouw met onder meer een uitgebreid aanbod aan arbo- en re-integratiedienstverlening en kosteloze service van het re-integratiebedrijf Keerpunt tegen een zeer concurrerende premie. De aanvraag en verwerking van de Nationale-Nederlanden Ziekengeldverzekering verloopt eenvoudig en snel via Mijn.NN.nl.
Ziekte, arbeidsongeschiktheid en zorg zijn zeer relevant voor ondernemers. Een werkgever is wettelijk verplicht een zieke werknemer gedurende twee jaar 70% van zijn loon door te betalen. Met de ziekengeldverzekering van Nationale-Nederlanden kunnen werkgevers dit financiële risico afdekken.
De verzekering kan gecombineerd worden met diverse arbo-pakketten van ArboDuo, ArboNed en Maetis of - als alternatief voor arbodienstverlening - met verzuimpakketten van Hudson. Bovendien worden kosteloos extra dekkingen voor verhaalsrechtsbijstand en een uitkering ter compensatie voor re-integratiekosten geboden. De ziekengeldrelaties van Nationale-Nederlanden kunnen daarnaast kosteloos het re-integratiebedrijf Keerpunt inschakelen voor hulp bij re-integratievraagstukken. De met Nationale-Nederlanden samenwerkende re-integratiebedrijven geven snel en zorgvuldig aandacht aan werknemers die langdurig ziek dreigen te blijven. Uit onafhankelijk onderzoek is gebleken dat hierdoor arbeidsongeschikte werknemers gemiddeld 40% sneller re-integreren. Dit levert werkgevers een verzuimbesparing op van gemiddeld EUR 5000,- per werknemer die langer dan 4 weken ziek is Onderzoek: APE, de toegevoegde waarde van Keerpunt (2006).
De aanvraag en verwerking van deze verzekering verloopt eenvoudig en snel via Mijn.NN.nl, het extranet van Nationale-Nederlanden. Er wordt direct een premie, offerte of polis afgegeven. Dit past in het streven van Nationale-Nederlanden om via ketenintegratie en straight through processing (STP) het verwerkingsproces snel, efficiënt en foutloos te laten verlopen. Het intermediair bespaart hierdoor tijd en kan een optimale dienstverlening bieden aan de klant tegen een concurrerende premie.
De nieuwe ziekengeldverzekering van Nationale-Nederlanden wordt door middel van een mailing onder de aandacht gebracht van het intermediair. De introductie wordt ondersteund met een advertentiecampagne in diverse vak- en weekbladen.