Politieberichten Lekstroom, 12.00 uur

Utrecht, 16-08-2006

Beschonken bestuurder
BENSCHOP Met een alcoholgehalte van 515ug/l in zijn lichaam, is woensdag een 38-jarige automobilist uit Oudewater aangehouden.

De man werd woensdag 16 augustus om 01.30 gecontroleerd op het Benedeneind Zuidzijde en had te veel op. Hij werd aangehouden en moest ademanalyse op het politiebureau ondergaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 5 uur.

Zakkendiefstal
NIEUWEGEIN Een 17-jarige inwoner van Nieuwegein is aangehouden voor het stelen of helen van pizzabewaarzakken.

De politie kreeg om 20.25 uur de melding dat twee jongemannen aan de Nedereindseweg pizzabewaarzakken hadden gestolen. Op aanwijzing van getuigen hield de politie twee jongens aan die op het politiebureau werden verhoord. Eén bleek niet verdacht, maar de ander, een 17-jarige jongen, verklaarde de tas wel in zijn bezit te hebben gehad. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Winkeldiefstal
NIEUWEGEIN - De politie heeft dinsdag twee keer bij dezelfde winkel verdachten van diefstal opgehaald en naar het politiebureau overgebracht.

Omstreeks 15.15 uur hield personeel van een winkel aan de Veldwade een man en een vrouw uit Amersfoort, van 43 en 42 jaar, aan die zich vermoedelijk schuldig hadden gemaakt aan diefstal van diverse gereedschappen. Agenten namen het duo mee en op het politiebureau hebben zij een boete gekregen.

Omstreeks 18.15 uur hield winkelpersoneel wederom verdachten van diefstal aan. Zij hadden gezien dat vader, moeder en twee kinderen flinke hoeveelheden goederen stalen en zo langs de kassa probeerden te komen. De politie kwam ter plaatse en stelde een onderzoek in. De vader bleek niet verdacht, maar de 33-jarige moeder uit Zoetermeer en haar twee 11- en 12-jarige kinderen wel. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Over de maatregelen voor de kinderen wordt nog overleg gepleegd met diverse instanties.