Politieberichten stad Utrecht, 12.05 uur

Utrecht, 16-08-2006

Beroving Italiaanse methode
UTRECHT Op zondagmiddag 6 augustus omstreeks 14.00 uur werd een 34-jarige vrouw uit Brussel op de kruising Vleutenseweg/Thomas à Kempisweg het slachtoffer van een beroving volgens de Italiaanse methode.

De vrouw stond met haar zilverkleurige Mini Cooper, voorzien van een Belgisch kenteken, te wachten voor het rode verkeerslicht toen de ruit van haar rechtervoorportier werd ingeslagen en haar tas van de bijrijderstoel werd weggenomen. Twee jongens op een donkerkleurige scooter reden, tegen het verkeer in, weg met haar tas. Na de beroving werd de vrouw geholpen door een man. De politie is op zoek naar deze man, maar ook naar eventuele andere getuigen. Heeft u iets gezien, dan wordt u verzocht contact op te nemen met het Straatroofteam van de politie Utrecht via telefoonnummer 0900 - 8844.

Man gestoken
DE MEERN Op de Van Lawick van Pabstlaan in de wijk Veldhuizen in Leidsche Rijn, is dinsdagmorgen 15 augustus een man slachtoffer geworden van een steekpartij.

Omstreeks 08.40 uur liep de man, een 41-jarige inwoner van Utrecht, op een parkeerplaats aan de achterzijde van de Van Lawick van Pabstlaan. Een voor hem onbekende man benaderde hem en stak hem meerdere malen met een scherp voorwerp en vluchtte te voet weg richting Heldammersingel. De aanleiding van de steekpartij is onbekend.

Het slachtoffer kon zelf hulp inschakelen en is per ambulance naar het UMC vervoerd. De politie heeft de omgeving afgezet en direct een onderzoek ingesteld.

Signalement verdachte: dunne man, ongeveer 1.70 meter lang, droeg een donkerkleurige sweater met capuchon en vermoedelijk daaronder een wit T-shirt, donkere broek.

Bent u getuige geweest van het incident? Belt u dan met de politie van het bureau Marco Polo, via tel: 0900-8844.

Verkeerscontrole
UTRECHT - Op dinsdag 15 augustus heeft de politie tussen 10.45 uur en 12.30 uur een verkeerscontrole gehouden op de Lessinglaan (ter hoogte van de bushalte). In totaal zijn er 35 bekeuringen uitgeschreven, waarvan 31 voor het niet dragen van de autogordel, 2 voor niet handenvrij bellen en 2 voor niet bij zich hebben van de benodigde papieren.

Bedreiging
UTRECHT Voor het over en weer bedreigen, zijn dinsdag een 24-jarige en 33-jarige Utrechter aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 10.50 uur de melding dat zich bij een garage op de Jordanlaan een conflict zou afspelen. Eén van de aanwezigen zou met een vuurwapen dreigen. De ter plaatse gekomen agenten hoorden van de getuigen dat de man die met het vuurwapen zou hebben gedreigd, een 24-jarige Utrechter, er inmiddels in een auto vandoor was gegaan. De man werd gebeld en meldde zichzelf later weer bij de garage. Hij verklaarde dat hij door de 33-jarige man was bedreigd met een stuk metaal. Agenten hebben beide mannen aangehouden en onderzoeken de zaak. De mannen zijn weer in vrijheid gesteld.

Hennep
DE MEERN In een woning aan de Zandweg heeft de politie een hennepkwekerij ontmanteld.

Omstreeks 12.00 uur ontving de politie informatie over een mogelijke hennepkwekerij. Agenten namen direct poolshoogte en troffen meer dan 200 planten en alle benodigde apparatuur (waaronder 10 potten en 38 lampen) aan. De spullen zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Ook werd diefstal van stroom geconstateerd. Onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij is ingesteld.

UTRECHT Op de Hoogstraat is dinsdag een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

In een bedrijfspand troffen agenten na binnengekomen informatie twee kwekerijen aan van in totaal ongeveer 250 plantjes aan. De planten en alle apparatuur is in beslag genomen en zal worden vernietigd. De stroom bleek niet te zijn gestolen en dus doet is de politie op zoek naar een verdachte van het overtreden van de opiumwet.

Vernielers aangehouden
UTRECHT Voor het vernielen van ruiten van een kerk aan de Maliesingel zijn dinsdag twee jongens aangehouden.

Omstreeks 20.40 uur meldden getuigen dat zij gehoord en gezien hadden dat twee jongens ruiten van een oude kerk vernield hadden. De politie nam poolshoogte en betrapten de nog aanwezige verdachten, twee 12-jarige jongens uit Utrecht, op heterdaad. Ze hebben op het politiebureau een bekeuring voor baldadigheid gekregen en zijn door hun ouders opgehaald.

Autokraker aangehouden
UTRECHT Dinsdag is op het Jaarbeursplein een verdachte van autokraak aangehouden.

Omstreeks 09.15 uur belden beveiligers naar de politie, omdat zij op een parkeerplaats op heterdaad een autokraker hadden aangehouden. De man, een 38-jarige Utrechter, had een frontje van een autoradio nog in zijn zak zitten. Agenten namen hem mee naar het politiebureau, waar hij is ingesloten. De man staat te boek als veelpleger.

Aanhouding na beroving
UTRECHT De politie heeft dinsdag een verdachte van straatroof aangehouden.

Omstreeks 03.30 uur meldde een 19-jarige man uit Breda zich bij de politie. Hij was even daarvoor op het Vredenburg door vier mannen bedreigd met een steekwapen en beroofd van zijn persoonlijke bezittingen. De man voorzag de politie van een signalement, waarop agenten in de omgeving een onderzoek instelden. Een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats voldeed aan het signalement van één van de verdachten, werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau. De zaak is in onderzoek.

Aangehouden voor geweld en beledigen
UTRECHT - Een 22-jarige vrouw uit Utrecht is dinsdag op de Neude aangehouden nadat zij een parkeercontroleur had geslagen en haar wapenstok had afgepakt.

De 22-jarige vrouw werd omstreeks 13.40 uur aangesproken omdat zij onder het oog van de parkeercontroleur overstak terwijl het verkeerslicht op rood stond. Dit was voor de vrouw kennelijk reden om de parkeercontroleur uit te schelden. Ze sloeg de vrouw in het gezicht, waarop zij haar wapenstok pakte ter afwending van geweld. De Utrechtse pakte echter de wapenstok van de parkeercontroleur af en dreigde de wapenstok tegen haar te gebruiken. Agenten werden erbij geroepen en hielden de vrouw aan. Ze is geboeid en overgebracht naar het politiebureau.

Rijbewijs kwijt
UTRECHT Een 40-jarige automobilist uit Utrecht is woensdag 16 augustus zijn rijbewijs kwijtgeraakt voor rijden onder invloed.

De man werd omstreeks 02.00 uur betrapt op de Fernandezlaan, omdat hij slingerend reed. Na de blaastest werd de Utrechter aangehouden. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de man 780 ug/l in zijn lichaam had. Proces-verbaal is opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Kopers en verkoper drugs aangehouden
UTRECHT Op de Mexicodreef heeft de politie dinsdagavond een vermoedelijke verkoper en twee kopers van harddrugs aangehouden.

Een surveillerende agent zag een 40-jarige man uit Utrecht lopen waarvan hij vermoedde dat hij bezig was met de aankoop van drugs. Hij hield de man in de gaten en zag vervolgens een 35-jarige man in zijn auto aan komen rijden. Ook zagen agenten een 39-jarige man die mogelijk drugs wilde kopen. De man had zichtbaar een mes op zak. Alle mannen zijn aangehouden en de politie heeft drugs, waaronder cocaïne en 14 bolletjes heroïne in beslag genomen. De zaak is in onderzoek. De verdachten komen allen uit Utrecht.

Verzet bij aanhouding
UTRECHT Twee jongen zijn aangehouden voor hinderlijk gedrag en verzet bij een aanhouding.

Dinsdag kreeg de politie omstreeks 21.55 uur de melding dat op het Ondiep jongens op een scooter wheelys maakten. Agenten zochten naar de berijders en troffen hen in de omgeving aan. Een gesprek met een 19-jarige man uit Utrecht was niet mogelijk. Hij schreeuwde en maakte veel commotie. Hierop werd hij aangehouden. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en de agenten moesten gepast geweld gebruiken om hem onder controle te krijgen. Een vriend, 18 jaar en uit Utrecht, bemoeide zich hiermee en schold omstanders uit. Ook hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.