1e persbericht van woensdag 16 augustus 2006

Eindhoven, 16-08-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt man aan voor huiselijk geweld

De politie heeft woensdag rond 0.30 uur in een woning in het stadsdeel Gestel een 38-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had eerder op de avond ruzie gekregen met zijn vriendin, een 36-jarige Eindhovense vrouw. Tijdens deze ruzie heeft de man de vrouw een kopstoot gegeven. De vrouw heeft zich laten behandelen in het ziekenhuis, waarschijnlijk is haar neus gebroken. De man is ingesloten.

Eindhoven: Politie houdt autovernieler aan

De politie heeft dinsdag rond 21.00 uur op de Arcadeltstraat een 30-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had kort tevoren onenigheid gekregen met een vriend in de woning van de vriend. De man werd door de vriend het huis uitgezet. Even later werden verschillende ruiten van zijn auto vernield door de Eindhovenaar. De man is ingesloten.

Helmond: Inbraak in woning

Dinsdag tussen 9.00 en 17.00 uur is ingebroken in een woning aan de Hendrik Herpstraat. De achterdeur van de woning werd opengebroken. Uit de woning zijn sieraden weggehaald.

Best: Politie houdt gezochte man aan

De politie heeft dinsdag rond 19.00 uur een 24-jarige man uit Lelystad aangehouden op de Jan Steenstraat. De man wordt gezocht voor diefstallen en oplichting van oudere mensen. Waarbij hij bankpasjes en pincodes afhandig wist te maken. Een administratief medewerker van de politie herkende de man op straat van fotos en gaf door aan de meldkamer dat de man zich in Best bevond. Agenten hebben de man aangehouden. Hij is ingesloten.

Gemert: Politie houdt twee mannen aan voor diefstal

De politie heeft woensdag rond 2.00 uur twee mannen aangehouden voor diefstal van kabels vanaf een bouwplaats aan de Slenk. De politie kreeg de melding van een getuige dat personen bezig waren goederen weg te halen vanaf een bouwplaats. De goederen werden in een auto geladen. De politie kon even later de auto controleren op de Oost-om. De kabels, met koperen kern, werden in de auto aangetroffen. De twee mannen, een 20-jarige man uit Sint Anthonis en een 19-jarige man uit Overloon, zijn ingesloten.

Oirschot: Inbraak in bedrijf

Dinsdag tussen 21.00 en 21.30 uur is ingebroken in een bedrijf aan het Moorland. Een hekwerk werd opengeknipt en een raam werd opengebroken. Uit het bedrijf zijn een laptop, een geldlade met een onbekend geldbedrag en een bedrag van 300 euro weggenomen.

Oirschot: Goederen weggenomen uit vrachtwagen

Tussen dinsdag 23.30 uur en woensdag 3.15 uur werd ingebroken in een vrachtauto. Deze vrachtauto stond geparkeerd op een parkeerplaats ten hoogte van Oirschot op de A58. In het afdekzeil was een gat gemaakt. Via dit gat zijn zes dozen met TFT-schermen weggenomen.

Son: Bedrijfsinbraak

Dinsdag rond 22.00 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Ekkersrijt. Een deur werd opengebroken. Uit het pand verdwenen twee laptops en een bedrag van 100 euro.

Valkenswaard: Quad weggehaald

Tussen dinsdag 21.00 uur en woensdag 6.30 uur is een quad weggehaald uit een schuur van een woning aan de Dorpsstraat. Een hekwerk werd opengeknipt, aan de schuur waren geen braaksporen. Het betreft een groene quad merk Yamaha, kenteken 91-RX-RP.