Ingezonden persbericht


School weer begonnen op Marktplaats.nl

Studieboeken, laptops en bureaus massaal gezocht op Marktplaats.nl

Emmeloord, 16 augustus 2006 - In september begint het nieuwe studiejaar weer voor studenten en scholieren. Op Marktplaats.nl is het schooljaar echter nu al in volle gang. Er wordt momenteel massaal gezocht naar studiegerelateerde zaken als laptops, studieboeken en zaken voor op kamers. Ook worden materialen uit eerder studiejaren in deze periode in grote getalen aangeboden op de site. De rubriek Studieboeken en Cursussen staat momenteel op nummer één in de top tien van populairste rubrieken op Marktplaats.nl. Dat houdt in dat gedurende de maand juli per dag gemiddeld meer dan 1.400 advertenties in deze rubriek zijn geplaatst.

Scholieren en studenten zijn alweer druk op zoek naar geschikte studieartikelen. De afgelopen vier weken was er een enorme stijging te zien in studiegerelateerde zoekopdrachten. De top vijf stijgers - 'meest gezochte woorden' is:
1. Pabo-boeken: van 880 naar 5.990 - een toename van 580%
2. Bedden: 2.420 zoekopdrachten naar 8.150 - een toename van 237%
3. Bureaus: van 9.690 naar 27.150 - een toename van 180%
4. Boekenkast: van 5.690 naar 12.480 - een toename van 119%
5. Laptops: van 14.530 naar 30.680 - een toename van 111%

"Het zoekgedrag op Marktplaats.nl wordt sterk beïnvloed door het seizoen en actuele zaken. Door meer in detail te kijken naar het zoekgedrag van Nederlanders op Marktplaats.nl kun je heel goed zien welke producten en merken momenteel gewild zijn en welke trends er spelen", zegt Oscar Diele, marketing directeur eBay Nederland & Marktplaats.nl. "In dat opzicht is Marktplaats.nl een soort barometer voor wat Nederland bezighoudt. Enkele weken geleden waren dat verkoelende producten als airco's en zwembaden en daarvoor het WK. Nu is heel duidelijk het nieuwe schooljaar in zicht."

Dus ben je net klaar met school of studie en heb je je studiespullen niet meer nodig? Plaats dan je advertentie op Marktplaats.nl. Zo verdien jij nog iets aan je studieboeken en maak je andere studenten blij met een koopje. Met het enorme bereik van Marktplaats - de site stond afgelopen juni op nummer 1 in de door de STIR (Stichting Internetreclame) gepubliceerde top 20 websites van Nederland - en de huidige vraag naar studiegerelateerde zaken, ben je die boeken zo weer kwijt.

Over Marktplaats.nl
Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag worden er meer dan 120.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst, van kleding en verzamelobjecten tot auto's en huisraad. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.

###



Ingezonden persbericht