Politie Limburg-Zuid

Slachtoffer aanrijding blijkt ernstig gewond

Politie zoekt getuigen

Kerkrade, 16-08-2006 o Dinsdag 8 augustus 2006 omstreeks 16.00 uur vond er op de Hoofdstraat in Kerkrade een aanrijding plaats waarbij een 72-jarige inwoonster van die plaats gewond raakte.

Het letsel dat het slachtoffer aan een van haar benen opliep, is na de aanrijding verergerd. De aanrijding gebeurde op het deel van de Hoogstraat gelegen tussen de Oranjestraat en de Poststraat. Een vrouw die achter het stuur zat van vermoedelijk een rode auto, reed achteruit toen het slachtoffer achter de auto stond om de rijbaan over te steken. Een getuige waarschuwde de bestuurster die een naam en een telefoonnummer op een papiertje schreef en ter plaatse achterliet. Daarna reed de vrouw weg.

Daar het letsel ogenschijnlijk leek mee te vallen, werd de politie niet ingeschakeld. Toen bleek dat de door de bewuste bestuurster achtergelaten naam en telefoonnummer niet bleek te kloppen en het letsel van de vrouw ernstiger dan eerst was aangenomen, werd aangifte gedaan bij de politie.

De bestuurster die de aanrijding veroorzaakte is een vrouw tussen de 20 en 25 jaar. Zij was slank, 1,75 meter lang en had zeer kort, stekelig zwart (vermoedelijk) geverfd haar. De politie is dringend op zoek naar getuigen van de aanrijding. Zij kunnen contact opnemen met de politie (0900-8844, lokaal tarief).