Politie Zuid-Holland-Zuid

16/8 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 16-08-2006 o persberichten district II

VROUW GEWOND
HARDINXVELD-GIESSENDAM - Dinsdagavond 15 augustus is een 20-jarige vrouw uit Sliedrecht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Parallelweg. De vrouw reed in haar auto over de Parallelweg in de richting van Boven-Hardinxveld toen zij ter hoogte van de Sluisweg door nog onbekende oorzaak in een slip raakte en de macht over het stuur verloor. Tijdens deze manoeuvre raakte de auto eerst een lantaarnpaal, schampte een boom en kwam tegen een andere boom tot stilstand. Het slachtoffer raakte met haar benen bekneld in haar auto. Omstanders verleenden de vrouw direct eerste hulp en waarschuwden de hulpdiensten. De brandweer heeft het slachtoffer bevrijd door haar voertuig open te knippen. Naast de reguliere ambulancezorg werd ook het personeel van de traumahelikopter ingezet. De vrouw is met de traumahelikopter overgebracht naar het UMC in Utrecht. Zij heeft been- en rugletsel opgelopen bij het ongeval. De regionale verkeersondersteuning stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

AANGEHOUDEN NA AANRIJDING
NIEUW-LEKKERLAND De politie heeft op dinsdag 15 augustus eind van de middag een 58-jarige vrouw uit Streefkerk aangehouden op de Zijdeweg. De automobiliste was betrokken bij een aanrijding. Een 29-jarige man uit Dordrecht reed op de Zijdeweg in de richting van de Schonenburglaan in Nieuw-Lekkerland. In verband met een tegenligger remde de man af en stopte op de betreffende passeerplaats op de weg. De 58-jarige vrouw die er achter reed, merkte dit te laat op en reed tegen de achterkant van de auto van de 29-jarige. Beide autos hadden schade door de aanrijding. De politie werd ingeschakeld. Agenten kwamen ter plaatse. De 58-jarige vrouw was zichtbaar onder invloed van alcohol. Dit merkten de agenten aan haar gedrag, bloeddoorlopen ogen, spreken met dubbele tong en het wankel op de benen staan. De vrouw gaf te kennen dat ze niet van plan was ergens aan mee te werken. Ze schold de agenten uit en was niet meewerkend. Na een blaastest gaf het apparaat de indicatie Fout aan. Daarop werd ze naar het bureau gebracht waar standaard nogmaals een blaastest werd afgenomen om het precieze promillage alcohol vast te stellen. Op het politiebureau lukte het de vrouw echter niet meer om te blazen vanwege gezondheidsredenen. Een ggd-arts kwam ter plaatse om bloed af te nemen maar dit mislukte ook. Uiteindelijk is er urine van de vrouw afgenomen. Die zal worden onderzocht. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd en ze kreeg een rijverbod van 24 uur. De politie heeft haar die avond thuis afgezet.

GESTOLEN BROMFIETS
GORINCHEM Een 18-jarige jongeman uit Gorinchem is dinsdagavond 15 augustus aangehouden op de Wijnkoperstraat. Bij controle van het voertuig bleek de 18-jarige op een gestolen bromfiets te rijden. Het voertuig werd in beslag genomen en de 18-jarige werd aangehouden. Hij verklaarde de bromfiets via internet te hebben gekocht. De politie stelt een onderzoek in. Na verhoor is de jongeman heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

AANGEHOUDEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM - De politie heeft op dinsdagavond 15 augustus een 18-jarige jongeman uit Hardinxveld-Giessendam aangehouden op verdenking van mishandeling. De jongeman zou een 49-jarige man in het gezicht hebben geslagen na een ruzie. De onenigheid vond plaats in een woning aan de Wieling. De politie werd ingeschakeld die de 18-jarige aanhield. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en schold de politie uit. De agenten kregen de verdachte met gepaste dwang onder controle. Hij werd ingesloten.

VERDACHT VAN MISHANDELING
PAPENDRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 15 augustus op woensdag 16 augustus een 34-jarige man uit Papendrecht aangehouden. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld. In de nacht kwam er een 40-jarige vrouw uit Papendrecht op het politiebureau in Sliedrecht die vertelde mishandeld te zijn door haar vriend. Ze had zichtbaar letsel in haar gezicht. Een agent ging met haar naar het ziekenhuis voor behandeling. De politie hield de 34-jarige vriend aan in de Boomgaardstraat. Hij werd ingesloten en zal nader worden gehoord.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
GORINCHEM De politie heeft in de nacht van dinsdag 15 augustus op woensdag 16 augustus een 20-jarige jongeman uit Groot-Ammers aangehouden op de Nieuwe Wolpherensedijk in Gorinchem. De beginnend bestuurder werd gecontroleerd door de politie en werkte mee aan een blaastest. Daaruit bleek dat hij teveel had gedronken, 0,9 promille (385 ugl) terwijl voor beginnend bestuurders (iedereen die korter dan vijf jaar zijn/haar rijbewijs heeft, ongeacht de leeftijd) een maximum van 0,2 promille geldt. De grens voor invordering van het rijbewijs van een beginnend bestuurder ligt op 0,8 promille (350 ugl). Het rijbewijs van de 20-jarige man is ingevorderd.