Politie Zuid-Holland-Zuid

16/8 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 16-08-2006 o persberichten district I

GOEDEREN UIT VITRINEKAST GESTOLEN
DORDRECHT Op dinsdag 15 augustus is aangifte gedaan van diefstal uit een winkel gevestigd aan het Statenplein. In deze winkel werd op maandag 14 augustus tussen vermoedelijk 12.30 en 16.15 uur een vitrinekast met daarin waardevolle goederen leeggehaald. Het gaat om digitale cameras, computerapparatuur en mobieltjes met een totaalwaarde van zon 2000 euro. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

AUTO WEG
DORDRECHT In een woning aan de Slangenburg in Dordrecht is op dinsdag 15 augustus tussen 0.00 uur en 06.10 uur ingebroken. Een raam werd geforceerd waarna werd binnengekomen. In de woning werd een sleutelbos weggenomen. Vervolgens werd de auto op de oprit gestolen. Het gaat om een grijze Hyundai Getz 1.3 met het kenteken
10-LS-VF. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

VERDACHT VAN BEDREIGING EN MISHANDELING
DORDRECHT - De politie heeft op dinsdagmiddag 15 augustus een 29-jarige man uit Dordrecht in Rotterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van bedreiging en mishandeling van een medewerkster van een instelling aan het Kasperspad. Het incident vond plaats op 27 april j.l. De man wilde geld hebben van de vrouw die hem begeleidde. Toen zij hier niet mee akkoord ging, schopte hij haar en bedreigde haar met de dood. Ze deed aangifte. Tijdens het verhoor heeft de man een bekennende verklaring afgelegd. Hij krijgt een dagvaarding.

AANGEHOUDEN NA GREEP UIT KASSA (vervolgbericht 13 augustus j.l.) ZWIJNDRECHT De politie heeft op dinsdagmiddag 15 augustus een 38-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden op de Molenvliet in Zwijndrecht. Hij wordt verdacht van een greep uit de kassa in een winkel aan de Burgemeester Jansenlaan op vrijdag 11 augustus j.l. De man liep de zaak in, wilde geld wisselen en deed vervolgens een greep in de kassa toen de lade openging. Hierbij dreigde hij met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De politie kwam de man op het spoor na een tip. Hij werd aangehouden en heeft tijdens het verhoor een bekennende verklaring afgelegd. De man zou naar eigen zeggen een imitatiewapen hebben gebruikt bij de greep uit de kassa. Hij zou het nepwapen later hebben weggegooid. De verdachte is in verzekering gesteld.

AANGEHOUDEN
DORDRECHT De politie heeft dinsdagmiddag 15 augustus een 16-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden in een zwembad aan de Karel Lotsyweg. De jongen zou een aantal meisjes hebben lastig gevallen. Twee meisjes (13 en 14 jaar) hebben hiervan aangifte gedaan. Het zwembadpersoneel werd ingeschakeld die de politie waarschuwde. Agenten namen de 16-jarige mee naar het politiebureau waar hij werd gehoord over het incident. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

POLITIE ZOEKT GETUIGEN VAN INBRAKEN/VERNIELINGEN AUTOS DORDRECHT De politie is op zoek naar getuigen dan wel mensen die meer weten van inbraken in en het vernielen van autos in Oud-Krispijn. In de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 augustus zijn er op diverse plaatsen in de wijk inbraken gepleegd in autos, alsmede vernielingen aangericht aan autos. Het gaat om autos in de straten J.J.A. Goeverneurstraat , Brederodestraat, J.P. Heijeplein, Rhijnvis Feithstraat, Camphuizenstraat , Jacob v Lennepstraat, Bosboom Toussaintstraat en Betje Wolffstraat.
De politie wil graag informatie over deze incidenten waarvan burgers mogelijk getuige zijn geweest of meer van weten. U kunt hiervoor contact opnemen met de politie via het Politie Service Centrum, tel. 0900-8844 (lokaal tarief)

HELING
DORDRECHT Een 55-jarige man is dinsdagmorgen 15 augustus aangehouden op de Sint Jorisweg. De man reed daar op een fiets waarvan het originele slot was verwijderd en vervangen door een ander slot. Na controle van de tweewieler door de politie bleek de fiets als gestolen gesignaleerd te staan. De man werd aangehouden. Hij verklaarde de fiets te hebben gekocht in Dordrecht. Hij deed afstand van de fiets die terug zal gaan naar de rechtmatige eigenaar. De man kreeg een boete van 280 euro maar kon deze niet betalen. Daarop is hij heengezonden met een dagvaarding.

HENNEP
DORDRECHT In een woning aan de IJsselstraat is dinsdagavond 15 augustus een hennepkwekerij ontdekt. De politie werd getipt. In de woning bleek in een ruimte een kleine hennepkwekerij te zijn opgezet. Het ging om zon 100 hennepplantjes. Na onderzoek door Eneco bleek er geen sprake te zijn van diefstal van stroom. De kwekerij is ontmanteld en de plantjes zijn vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar degene die verantwoordelijk is voor de hennepkwekerij.