Ingezonden persbericht


Persbericht

16 augustus 2006

deBeschaving: voor elk type festivalbezoeker een eigen timetable!

De festivalbezoekende mens verschijnt in vele vormen en gedaanten. De één komt om een hele dag los te gaan op muziek van zijn favoriete bands, de ander is gefocust op theater en een derde wil urenlang actief van hot naar her vliegen om zoveel mogelijk leuke dingen te doen en mee te maken. Festival deBeschaving heeft voor bezoekers in alle soorten en maten een overdaad aan acts in het programma! De grote namen op dit festival zoals Vive la Fête, Zita Swoon, GEM en Johan behoeven wellicht geen introductie, maar de organisatie van deBeschaving biedt nu een persoonlijk spoorboekje aan voor diverse typen bezoekers.

De muziekliefhebber:
start de dag met de wiebelende wereldmuziek van Combo di Conjo. De volgende bestemming kan Spinvis zijn; melancholische popliedjes afgewisseld met harder rocken dan Led Zeppelin. Dan even chillen of dansen op een tussenstop bij het funky Kraak en Smaak (live), waarna de rap-met-cello van Pete Philly & Perquisite aan de beurt zijn (wel tussendoor overspringen naar de Hongaarse speedfolk van de Transsylvanians!). Stijf van de adrenaline gaat je reis vervolgens naar de elektronische klanken en live-jazz van Briskey en maken we een naadloze overstap naar de Lefties Soul Connection. Met hun rauwe soul nog in het lijf is het eindpunt van deze muzikale trip in zicht: de Zweedse verrassing Square; het dak van deBevlieging gaat er absoluut en definitief af bij hun speed-garage-ska!

Voor de Theaterfreak:
hebben we tal van theatrale bestemmingen in petto. Koud door de toegangspoort kun je je laten overrompelen door een hit-and-run act van Heiploeg, en dan óp naar deBeproeving voor 'Doctor, what do cowgirls dream about?', een moderne western van Cowgirls Inc. over verraad, wraak, moed en het verlangen naar vrijheid in een Vinex-wijk. Camping Paradise staat als volgende stop in je time-table vermeld; oermenselijk gedrag bestuderen en jezelf herkennen in een onalledaagse voorstelling. Verder gaat de reis langs het absurde en tegelijkertijd vertederende bewegingsspel Fat-Ish en natuurlijk laat de theaterliefhebber zich poëtisch bedwelmen in de filmtent van het GDMW festival. Het wordt even haasten, maar de Urban Dance Force mag je niet overslaan, evenmin als Frida, born to live. Geïnspireerd door haar levensverhaal ga je vervolgens in de freaky filmcontainer in onze Freak Village zitten. Uitgeput van deze reis kan je tot slot onderuit bij de waanzinnige elektrotheatrale reclameblokken van het Telselldelllerium!

Ben jij een hyperactieve festivalganger?
Kom je vooral om dingen te doen, kun je niet stilzitten, heb je een lichte vorm van ADHD? Zorg dat je ruim vóór 2 september in training gaat, slaap een paar dagen van tevoren goed uit, trek je gympen aan, neem een stevig ontbijt en volg de actieve Beschavingsroute! Meerdere Kansen voor een eerste indruk is je eerste bestemming. Hier kun je contact leggen met een gelijkgestemde ziel die je vervolgens meesleept om samen je ondergoed te laten pimpen bij het Mobiele Naaiatelier. Ren dan naar Globalicious en gooi met alle creativiteit die je in je hebt wat verf tegen een doek in de verfbar, waarna je samen even heftig je stem laat horen in een debat met o.a. Philemon Wesselink en Mark Rutte bij MTV Coolpolitics. Na een snelle hap is het tijd voor de popquiz waar Three Imaginary Boys je muziekkennis testen en je natuurlijk weggaat met prachtige prijzen, die je wél goed in je broekzak moet wegstoppen, want je overwinning vier je natuurlijk in de Scream Machine. Even langswippen voor een leuk cadeautje voor je inmiddels grote liefde op de festivalmarkt en dan weer doorreizen naar Dizkuzz om in een moordtempo alle ins en outs van het organiseren van een festival te leren. Bij de kapper een festivalkapsel laten aanmeten is het volgende programmaonderdeel. Om je metamorfose te completeren is een airbrush tattoo (met de naam van je date) een goed idee. Volledig gerestyled loop je nog even langs de Zingende Candy Girls voor een tussendoortje en laat je je in een hokje stoppen door Dag Nacht Dierentuin. Om 11 uur bied je je nieuwste CD aan bij LiveXS om te laten signeren, of je vraagt Def P een handtekening op je stuitje te zetten. De actieve festivalganger is om 11 uur nog láng niet klaar met de reis; op onze wilde afterparty (in co-productie met Je m'en Fish) in de Azotod De Meern kun je eeuwige trouw beloven aan elkaar en deBeschaving!

Alle informatie en de volledige dienstregeling van festival deBeschaving is te vinden op www.debeschaving.nl De on-line kaartverkoop is inmiddels in volle gang, er zijn 6.000 kaarten beschikbaar. Bestellen kan via de site of bij één van de daarop vermelde voorverkoopadressen.

Festival deBeschaving
2 september 2006
Europaweg - Leidsche Rijn - Utrecht
12:00 - 23:00
VVK: 25,- Deurprijs 30,-

Einde persbericht

---

NOOT AAN DE REDACTIE

Voor aanvullend beeldmateriaal, vragen en/of opmerkingen staan wij u natuurlijk graag te woord: Contactpersoon: Andre Baars, 06-51429023, andre@debeschaving.nl of angela van Koningsveld, angela@debeschaving.nl

Wilt u t.z.t. een persmap ontvangen van het festival en/of op de perslijst, mail redactie@debeschaving.nl

Wij vernemen heel graag van u als u het persbericht wilt plaatsen in uw medium.

Wilt u geen persbericht meer ontvangen over festival deBeschaving mail redactie@debeschaving.nl

Hartelijke groeten,

Angela van Koningsveld