Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Arnhem, Korpschef Van Deursen legt functie neer
Publicatiedatum: 16-8-2006 14:15:36

Korpschef Jos an Deursen (politie Gelderland-Midden) voelt zich genoodzaakt om zijn functie als korpschef per direct neer te leggen. Aanleiding is de huidige problematiek binnen de regio Gelderland-Midden. Om die problematiek effectief aan te pakken is steun van de Regionale Beheersdriehoek en de Ondernemingsraad onontbeerlijk. De korpschef is tot de conclusie gekomen dat deze steun niet in voldoende mate aanwezig is.

Korpschef Van Deursen heeft besloten zijn functie bij de regiopolitie Gelderland-Midden neer te leggen. Aanleiding is een vertrouwensbreuk met de Ondernemingsraad. De OR heeft dit korpsbeheerder Krikke gistermiddag laten weten. Jos van Deursen had zijn functie al in beraad omdat de Beheersdriehoek aandrong op maatregelen die voor eind augustus zouden moeten leiden tot rust in het korps. De korpschef beschouwde dat als een onmogelijke opdracht.

Er was onrust in het korps, onder andere door diverse beschuldigingen over niet-integere bejegening door een aantal leidinggevenden binnen het korps en het niet-honoreren van loopbaanwensen. Momenteel doet een door de Beheersdriehoek ingestelde onafhankelijke commissie onderzoek naar deze klachten. In de eerste week van september komt de commisie met haar advies. Lopende dit onderzoek geldt de afspraak dat er vanuit het korps hierover geen informatie naar buiten zou worden gebracht. Dit in het belang van een zorgvuldig onderzoek. Toch circuleerden er met enige regelmaat berichten, geruchten en privacygevoelige informatie in en buiten de regio. Met name dit veroorzaakte veel onrust in het korps.

Van Deursen (47) trad twee jaar geleden aan als korpschef van de regio Gelderland-Midden. Hij was daarvoor plaatsvervangend korpschef. Hij trad in dienst bij de regio Gelderland-Midden in maart 2001 als directeur Bedrijfsvoering.

centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---