Ingezonden persbericht


Collax opent nieuw hoofdkantoor in de VS

Open source ook in Amerika betrouwbaar en betaalbaar alternatief voor mkb

München, 16 augustus 2006 - Collax, Europees leverancier van op Linux gebaseerde serveroplossingen voor het mkb, heeft een nieuw wereldwijd hoofdkantoor in Bedford (Boston) geopend. Vanuit de nieuwe locatie ondersteunt Collax de ontwikkeling van zijn Amerikaanse partnernetwerk. Deze vestiging is bovendien onderdeel van de voorbereiding op de introductie van de Collax Business Server in de Verenigde Staten.

De Collax Business Server is een complete suite open source-applicaties voor beveiliging, netwerken en communicatie, die maximaal is afgestemd op de behoeften van kleine en middelgrote organisaties. Die profiteren met deze suite van de kracht, flexibiliteit en beveiliging van Linux, zonder dat gebruikers diepgaande kennis en ervaring met open source-oplossingen nodig hebben. Bovendien vraagt de inzet van Linux aanzienlijk minder investeringen dan traditionele serveroplossingen.

Olaf Jacobi, CEO van Collax: "Na de introductie van onze open source-oplossingen in Europa, willen we ook de VS veroveren. Dit is van origine de thuismarkt van Microsoft. Maar met onze krachtige, gebruikersvriendelijk en betaalbare oplossingen willen we ook de Amerikaanse markt ervan overtuigen dat Linux een goed alternatief voor Microsoft Windows is. Gezien de goede resultaten die we het afgelopen jaar samen met onze verkooppartners in Europa hebben geboekt, heb ik alle vertrouwen dat we ook mkb-organisaties in de Verenigde Staten hiervan kunnen overtuigen."

Bij de introductie van de Collax-oplossingen op de Amerikaanse markt werkt het bedrijf nauw samen met salespartners. Op basis van het Charter Partner Program wil Collax op korte termijn overeenkomsten met partners afsluiten om de gehele markt in de VS te kunnen bedienen.

Naast de Collax Business Server bestaat het open souce-portfolio van Collax nog uit Collax Open-Xchange Server. Dit is een collaboration-suite met uitgebreide communicatietools en functionaliteit voor Personal Information Management en projectmanagement. Alle Collax Appliances zijn voor-geconfigureerd en maximaal af te stemmen op de specifieke eisen en wensen van uiteenlopende mkb-organisaties.

###

Over Collax - Simply Linux
Collax maakt Linux eenvoudig. Het bedrijf ontwikkelt Linux-gebaseerde serveroplossingen (met en zonder hardware) voor kleine en grote bedrijven, afdelingen en filialen. Collax-servers zijn niet alleen te gebruiken als groupware-, bestanden-, mail-, proxy- en webservers, maar ook als een VPN-gateway en -firewall. Met een eenvoudige, uniforme gebruikersinterface brengt Collax zijn eigen motto 'Simply Linux' in de praktijk. Voor deze gebruikersinterface selecteert en test Collax de beste open source-componenten. Dat resulteert in economische, veilige en schaalbare serversuites die zonder kennis van Linux zijn te gebruiken en eenvoudig te integreren in Windows-, Macintosh- of Linux-netwerken. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Boston (VS). Verder heeft het bedrijf een vestiging in München/Ismaning (Duitsland).

Ingezonden persbericht