Mijndomein.nl: 'Ahold heeft niet geblunderd'

Mijndomein.nl

Gisteren meldde het Parool: 'Ahold is door interne blunders een aantal belangrijke namen voor websites misgelopen, waaronder de commercieel interessante domeinnaam Ahold.eu.'

De .EU domeinnaam kan nu in handen vallen van domeinnaamkapers die ze voor grof geld weer van de hand doen.

Wij zijn van mening dat Ahold, net als vele bedrijven, slachtoffer is geworden van de onoverzichtelijke procedures van en behandeling door EURid en PWC. Hierover is al meer gepubliceerd.

Domeinnaamkaping zou door dergelijke procedurele problemen niet mogelijk moeten kunnen zijn.

EURid moet nu eindelijk eens de hand in eigen boezem steken door een aantal overduidelijk rechthebbenden te honoreren en de domeinnaam toewijzen voor 3 oktober.

Ahold is overduidelijk rechthebbende van ahold.eu

Mijndomein.nl zal op 3 oktober proberen .EU domeinnamen zoals ahold.eu te registreren en deze af te geven aan de rechtmatige eigenaren.

Bedrijven waarvan de .EU domeinnaam ook door een dergelijke vormfout ter vrije registratie vrij wordt gegeven, kunnen zich melden via de support van Mijndomein. Zij krijgen dezelfde behandeling als Ahold met ahold.eu

Wij roepen alle registrars op hetzelfde te doen om zo de kans op succes te verhogen en rechthebbenden de domeinnaam te geven waar ze recht op hebben.


------------------------------