Ingezonden persbericht



- Persbericht, uitgegeven 16 augustus 2006 -

kruidvat eist opheffen www.kruidvad.nl

A.S. Watson, het moederbedrijf van de drogisterijketens Trekpleister en Kruidvat wil dat de domeinnaam www.kruidvad.nl wordt opgeheven. De domeinnaam wordt nu gebruikt door Drogisterij.net BV, de grootste online drogist van Nederland. In een email stelt jurist E.L.H. Verlinden van A.S. Watson dat Drogisterij.Net in strijd met het merkenrecht en het handelsnamenrecht handelt. Directeur J. Santifort van Drogisterij.Net weet nog niet of hij ingaat op het verzoek van de drogisterijketen. "Dat moeten wij eerst overleggen met onze juristen."

Sanitfort: Wij hebben diverse domeinnamen geregistreerd, zoals jeuk.nl en lippestift.nl. Op een zeker moment kwamen we erachter dat kruidvad.nl nog beschikbaar was en toen hebben we die ook gelijk geregistreerd." Andere verschrijvingen van het woord 'kruidvat' zoals kruitvad.nl en kruidfat.nl staan op naam van Internet Reit in Amsterdam, maar verwijzen wel door naar de website van Kruidvat. "Maar ze zijn dus niet opgeheven zoals A.S. Watson nu van ons eist," constateert Santifort. Een andere verschrijving -kruitvat.nl-, is door Kruidvatholding BV zelf geregistreerd, reeds in 2000.

Over Drogisterij.Net
Drogisterij.Net is in 2000 gestart als eerste online drogist van Nederland. Inmiddels is de internetwinkel uitgegroeid tot de grootste internetdrogist van ons land, niet alleen qua bezoek maar ook qua assortiment. Drogisterij.Net verwerkt jaarlijks circa 60.000 bestellingen. Het internetbedrijf voert een assortiment van ruim 18.000 producten, waar gewone drogisterijwinkels circa 6.000 producten voeren. Drogisterij.Net onderscheidt zich verder met lage prijzen, snelle levering en goede service.


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht