hoofdklasse hockey


16-8-2006 : Esteban Rognoni kiest voor Tilburg

Sjoerd Marijne kan aankomend seizoen rekenen op Esteban Rognoni. De Argentijnse ex-international is deze week tot overeenstemming gekomen met Tilburg. Marijne heeft met de ervaren Rognoni in de gelederen grote plannen. `Ik wil de mensen doen verbazen.'

Esteban Rognoni, de broer van ex-international Cecilia heeft een aantal jaren geleden nog bij MEP in de overgangsklasse gespeeld en is ook in Italië actief geweest. Ditmaal heeft de Argentijn naast sportieve ook persoonlijke doeleinden. `Hij komt niet alleen voor het hockeyen naar Nederland. Hij wil zich ook als mens ontwikkelen', zo laat Sjoerd Marijne weten. Rognoni gaat in eerste instantie aan de slag bij kledingmerk Tuff en zal via zijn nieuwe club op zoek gaan naar een leuke baan.

Evenwicht

Marijne is verheugd over de komst van de Argentijnse voorhoedespeler. `Voorin lopen veel jonge gasten rond. Esteban is een ervaren speler en dat is mooi voor het evenwicht.' Andere routiniers bij Tilburg zijn de teruggekeerde strafcornergigant Arend-Jan Broekmans en Willem Gassner. Laatstgenoemde heeft afgelopen zomer besloten er toch nog een jaartje tophockey aan vast te plakken.

Vila

Naast Rognoni heeft Marijne nog twee Argentijnse spelers tot zijn beschikking, te weten Lucas Vila en Tomas MacCormik. Lucas Vila, die zijn oudere broer Matias naar overgangsklasser Laren zag vertrekken, speelt in september het WK in Mönchengladbach, terwijl MacCormik van bondscoach Sergio Vigil onlangs te horen heeft gekregen dat hij geen deel meer uitmaakt van de selectie van het Argentijnse elftal. Als Tilburg op 30 augustus begint met de voorbereiding is Vila dus de enige afwezige.

Amsterdam

Over het doel voor komend seizoen is Marijne duidelijk. `Het eerste jaar werden we achtste, vorig jaar eindigden we zevende en nu wil ik bij de eerste zes komen. Afgelopen seizoen hebben we lang meegedaan om een plaats in de play-offs. Dat wil ik nu weer. Ik wil met Tilburg de mensen doen verbazen', aldus de coach die volgend seizoen (2007-2008) bij Amsterdam op de bank zit. Wat Marijne betreft heeft dit voor zijn huidige club geen consequenties. `Komend jaar heb ik niets met Amsterdam te maken. Zij spelen hun competitie en ik de mijne. Met Tilburg.' (MdG)