Ingezonden persbericht


Nijmegen, 16 augustus 2006

PERSBERICHT

'Wandeling' per helikopter over Hump Ridge Track, Nieuw Zeeland

Voor wandelaars met gebrek aan tijd of conditie is in Nieuw-Zeeland een even simpele als avontuurlijke oplossing gevonden: stap in de helikopter! Zo kun je op een bijzondere manier genieten van de Tuatapere Hump Ridge Track, een spectaculaire wandelroute in het Fiordland National Park, in het zuidwesten van het Zuidereiland.

Veel sportieve reizigers lopen in enkele dagen de 43 km lange tocht in het Fiordland National Park het Hump Ridge gebergte in. Hun beloning . schitterende uitzichten over ruige rotspartijen, diepe ravijnen, dichte bossen, bergmeren én de Te Waewae Bay. Al dit moois in combinatie met een wandeling over de hoogste houten wandelbrug ter wereld. Niet iedereen beschikt helaas over voldoende vrije tijd of de juiste conditie (de wandelroute is door het klimmen naar ca 950 meter hoogte pittig) om het traject soepel af te leggen. Maar veel mensen willen wel genieten van dat prachtige uitzicht. En zo ontstond het idee om een helikopter in te zetten om 'wandelaars' alvast een eindje op weg te helpen. Je kunt je direct bij de berghut, waar je overnacht, laten afzetten. Maar ook een aantal kilometers daarvoor, om toch een wandelgevoel aan het avontuur over te houden.

Overnachten doen de heli-wandelaars in een privé-hut met kingsize bed en eigen keukentje. Je kunt je eigen levensmiddelen meenemen, ze op bestelling laten bezorgen of. een kok in laten vliegen. De helikopterarrangementen worden op maat gemaakt, afhankelijk van de beschikbare tijd en de wensen van de passagiers. Meer weten ? kijk op www.humpridgetrack.co.nz of www.newzealand.com

noot aan de redactie (