Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (16-08-06)

OOSTERHOUT NB, 16 augustus 2006

Twee automobilisten aangehouden voor rijden onder invloed

RAAMSDONKSVEER: In de nacht van dinsdag 15 augustus op woensdag 16 augustus rond 24.10 uur is in de van Wijngaardenstraat een 43-jarige automobilist uit Waspik aangehouden voor rijden onder invloed. De bestuurder werd bij een controle door de politie betrapt op het rijden onder invloed. De man moest mee naar het bureau waar uit ademanalyse bleek zijn ademgehalte 430 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegstane maximum grens is. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. Ook kreeg hij een rijverbod van 4 uur opgelegd.

GENDEREN: De politie heeft in de nacht van dinsdag 15 augustus op woensdag 16 augustus rond 02.30 uur in de Kerkstraat een 41-jarige man uit Genderen aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten controleerden de bestuurder, die een blaastest af moest leggen. Hieruit bleek dat de man teveel alcohol gedronken had. Hij moest mee naar het politiebureau, waar hij een ademanalyse af moest leggen. Daaruit bleek dat zijn ademgehalte 235 ug/l was. Met een rijverbod van één uur kon de man weer naar huis.

140 euro boete na stelen citroenplant

RIJSWIJK: Dinsdag 15 augustus heeft de politie rond 14.10 uur in de Veldweg een 46-jarige vrouw uit Hank aangehouden voor winkeldiefstal. Een oplettende getuige zag dat de vrouw langs de kassa liep, met lampen en een citroenplant, zonder deze te betalen. De getuige waarschuwde een medewerker, die de vrouw buiten staande hield. De politie heeft de vrouw aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na het betalen van een boete van 140,- is de vrouw huiswaarts gekeerd.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraken

RAAMSDONKSVEER: Tussen dinsdag 14 augustus 17.00 uur en woensdag 15 augustus 01.00 uur is ingebroken in een bedrijfspand in de Keizersveer. Er werd een raam aan de voorzijde van het pand geforceerd. In het bedrijf werd een kluis geforceerd waaruit een onbekend geldbedrag werd weggenomen. Ook zijn er drie tussendeuren opengebroken. Er zijn tevens vier brandblussers ontvreemd.

DONGEN: In dezelfde nacht is ingebroken in een benzinestation in de Steenstraat. Er is een gat in het dak van het pand gemaakt, waarna plafond platen verwijderd zijn. De kluis is open gebroken en er zijn meerdere sloffen sigaretten en geld weggenomen. De politie onderzoekt of er verband bestaat tussen eerder gepleegde inbraken in benzine stations.

Auteur: Ilse Matthijsen