Politie Midden- en West Brabant

Persbericht achtervolging (deel 2)

TILBURG, 16 augustus 2006

Twee verdachten aangehouden na achtervolging (tweede bericht)

TILBURG De achtervolging die gisteravond door de binnenstad van Tilburg voerde, heeft zijn sporen nagelaten. Voor zover nu bekend raakten drie politieautos en tien geparkeerde personenautos beschadigd. De auto waarin de verdachten reden bleek eergisteren te zijn ontvreemd in de Koestraat. De 25 jarige Tilburger en de 26 jarige Pool zijn in verzekering gesteld.

Rond 22.00 uur gisteravond ontstond er in de Piusstraat een achtervolging nadat de verdachten zich onttrokken aan een controle. Het voertuig waarin de twee mannen reden was eerder die avond, om 21.15 uur, betrokken geweest bij een verlaten plaats ongeval in de Trouwlaan te Tilburg. Daar reed de auto met hoge snelheid door de straat waarbij hij in aanrijding kwam met een geparkeerd staande personenauto.

Tijdens de achtervolging hebben meerdere politie-eenheden, direct en indirect geassisteerd. Gezien het verkeersgevaarlijke rijgedrag van het verdachte voertuig, hebben politievoertuigen regelmatig afstand genomen en elkaar tijdens de rit afgewisseld. Ook werden er optische- en geluidssignalen gevoerd. Tijdens de tocht haalden de verdachten verkeersgevaarlijke capriolen uit waarbij fietser en voetgangers opzij moesten springen. Het voertuig reed met hoge snelheden door de straten, over trottoirs en door gesloten verklaringen. Nagenoeg alle beschadigingen aan de geparkeerd staande personenautos werden veroorzaakt door het verdachte voertuig. Er werd één schade veroorzaakt door een politievoertuig die tijdens de achtervolging met zijn buitenspiegel tegen de buitenspiegel van een geparkeerd staande auto tikte. Politievoertuigen probeerden op verantwoorde wijze het verdachte voertuig in de Bisschop Zwijssenstraat, de Trouwlaan en de Diepenstraat tot stoppen te dwingen. Omdat de verdachten niet stopten maar om de politievoertuigen heen manoeuvreerden ontstond er schade aan de politieautos.

Beide mannen worden ook verdacht van het plegen van een diefstal van een portemonnee uit een auto in de Meester Coothstraat te Waalwijk. Een 36 jarige inwoner uit Waspik deed hiervan aangifte. De man hielp gisteravond rond 19.00 uur beide verdachten met het starten van hun auto. Toen beide mannen wegreden ontdekte het slachtoffer dat zijn portemonnee die in zijn auto lag, weggenomen was.

Auteur: Desiree Brabers