Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (16/08)

BERGEN OP ZOOM, 16 augustus 2006

Politie houdt drietal aan voor bezit softdrugs
BERGEN OP ZOOM: De politie heeft dinsdagavond een drietal personen aangehouden voor het bezit van softdrugs. Bij een routinecontrole van de personenauto bleek dat er in de auto een behoorlijke weedlucht hing. Uiteindelijk trof de politie 100 gram weed aan. Aangezien het drietal, een 26-jarige, een 19-jarige en een 22-jarige Belg, de boete van Euro 600 niet konden betalen hebben zij een dagvaarding meegekregen.

Politieagenten vatten koperdief in de kraag
HOOGERHEIDE: De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 27-jarige inwoner van Hoogerheide aangehouden op verdenking van koperdiefstal. De politie surveilleerde over de Verlengde Duinstraat toen zij een fiets zagen staan. Bij controle bleek de fiets vol te hangen met koper. Bij onderzoek in de omgeving troffen de politieagenten de man aan in de bosjes. Hij bleek in het bezit te zijn van een tas met inbrekerswerktuigen. De man is daarop aangehouden. Tijdens zijn verhoor bekende hij het koper vanaf het bouwterrein van het voormalige gemeenschapshuis aan de Huijbergseweg te hebben gestolen. Het bedrijf heeft inmiddels aangifte gedaan. De verdachte is heengezonden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie houdt verdachten aan voor bezit harddrugs
BERGEN OP ZOOM: Een tweetal personen is in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden voor het bezit van harddrugs. Tijdens een verkeerscontrole controleerde de politie een personenauto op de Kloosterstraat. In de auto bleek een tweetal personen te zitten, een 29-jarige en een 50-jarige inwoonster van Bergen op Zoom. De bestuurder leek onder invloed van drugs en na onderzoek in de auto trof de politie tien XTC-pillen aan. Na afstand gedaan te hebben van de harddrugs is van de 29-jarige bestuurder een bloedproef afgenomen. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt voor bezit van harddrugs. Mocht de uitslag van de bloedproef hoger zijn dan het wettelijk toegestane zal de bestuurder ook een proces-verbaal krijgen terzake het rijden onder invloed van drugs.

Dure boete voor snelheidsovertreder
ROOSENDAAL: Een 28-jarige inwoner van Baarle Hertog heeft in de nacht van dinsdag op woensdag en duurbetaald ritje gemaakt. De man reed over de Rijksweg A58 toen hij bij de wegwerkzaamheden de maximum snelheid overschreed met ruim 32 km per uur. Daar waar 70 km per uur was toegestaan reed de man op sommige plaatsen bijna 120 km per uur. Helaas voor deze bestuurder kwam hij de politie tegen. Die maakte de man blij met een boete van Euro 250.

Politie houdt snelheidscontrole
ROOSENDAAL: Het verkeershandhavingsteam heeft dinsdagmiddag en avond gecontroleerd op de Antwerpseweg. Tussen 15.00 en 21.00 uur passeerden 1735 voertuigen de radar waarvan er 210 te hard reden. Zij kunnen binnenkort een acceptgiro in de bus verwachten.

Auteur: Nicolette Bovenhorst