Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda woensdag 16 augustus

BREDA, 16 augustus 2006

Vrouw aangehouden na mishandeling

BREDA: De politie hield op dinsdagmiddag een 20-jarige Bredase aan voor mishandeling. Ze wordt ervan verdacht in een woning aan de Takkebijsters een 17-jarige Bredase te hebben mishandeld. De 17-jarige was in de woning op bezoek, toen ze ruzie kreeg met de verdachte. Deze zou haar vervolgens hebben geslagen en geschopt. Het slachtoffer deed aangifte. Ze hield aan de mishandeling licht letsel over. De verdachte is verhoord en hierna met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

105 bekeuringen bij snelheidscontrole

ZEVENBERGEN: Het Verkeershandhavingsteam van de politie hield op dinsdag 15 augustus tussen 15.30 uur en 21.00 uur een
snelheidscontrole aan de Hazeldonkse Zandweg. Van de 3062 passanten waren er 105 in overtreding.

Politie houdt man aan voor bedreiging, vernieling en mishandeling

BREDA: De politie hield op dinsdagmiddag een 32-jarige man uit Breda aan voor mishandeling, bedreiging en vernieling. De man zou bij een woning van een familielid in de wijk Tuinzigt een deur hebben vernield en vervolgens een 22-jarig familielid hebben mishandeld door hem in het gezicht te slaan. Ook bedreigde hij de man. De 40-jarige bewoonster van het pand en de 22-jarige man wilde geen aangifte doen. Hierop heeft de politie besloten hem ambtshalve aan te houden. Na verhoor is hij met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Winkeldievegge aangehouden

BREDA: Op dinsdagmiddag betrapte personeel van een winkel aan de Karrestraat een winkeldievegge. De vrouw probeerde met medeneming van een kledingstuk ter waarde van bijna 15,- de winkel te verlaten. Ze werd betrapt bij de diefstal en bedreigde hierbij het personeel. De politie nam de 24-jarige Bredase mee naar het politiebureau voor verhoor en stelde haar in vrijheid met een proces-verbaal.

Rijden onder invloed

BREDA: De politie hield op dinsdag 15 augustus even voor middernacht een 35-jarige man uit Gilze aan voor rijden onder invloed. De man werd aangehouden op de Tramsingel en gecontroleerd. Uit een blaastest bleek dat hij teveel gedronken had. Hierop is hij meegnomen naar het politiebureau, alwaar hij een ademanalyse onderging. De uitslag hiervan bedroeg 705 ug/l. De politie vorderde het rijbewijs van de man in. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Politie neemt aangifte mishandeling op

BREDA: De politie heeft aangifte opgenomen van een 15-jarige jongen uit Breda. De jongen was met wat leeftijdsgenootjes aan de Muiderslotstraat toen hij een man zag waar hij al eerder mee had staan praten. Toen hij de man aansprak werd hij agressief en gaf hem een kopstoot.

Taxichauffeur verliest controle over het stuur

ZEVENBERGEN: Een 31-jarige taxichauffeur uit Zundert is op dinsdag 15 augustus even voor middernacht bij de afslag Zevenbergschen hoek de macht over het stuur verloren. De auto reed tegen de vangrail en kwam terecht in de berm aan de rechterzijde van de weg. De chauffeur is met borst- en hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Rijkswaterstaat is in kennis gesteld in verband met beschadiging van een lichtmast. De auto is weggetakeld.

Hardloper krijgt klap van bromfietser

ETTEN-LEUR: Op maandagmiddag was een 10-jarige jongen uit Etten-Leur aan het hardlopen over de Rijsbergseweg. In dezelfde richting reed een bromfiets. De bestuurder van de bromfiets sloeg de jongen in het voorbijgaan hard tegen het achterhoofd. De jongen hield aan de mishandeling geen blijvend letsel over. De politie heeft aangifte opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg