Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 16 augustus 2006

Zaanstreek-Waterland, 16-08-2006

Verkeerscontrole

Zaanstad, 15 aug, 13:30-16:00 uur

Tijdens gordelcontroles op de Rozengracht, het Rustenburg en de Czarinastraat in Zaandam en het Blankenburg in Westzaan werden dinsdagmiddag in totaal 32 boetes uitgedeeld. Daarnaast kregen drie automobilisten die met de telefoon telefoon in de hand reden, ook een boete.

Op de Dorpsstraat en de Van Beekstraat in Landsmeer werden dinsdagmiddag in ongeveer anderhalf uur tijd zijn zes boetes uitgedeeld voor bellen tijdens het rijden, het niet dragen van de gordel (2x), rijden op een opgevoerde bromfiets (2x) en het niet juist dragen van een helm.

Op de Zuidervaart in Zaandam werd dinsdagmiddag op snelheid gecontroleerd. Eén op de twintig bestuurders reed harder dan de toegestane 50 km per uur. De hoogste snelheid bedroeg 72 km per uur. Van in totaal 280 voertuigen werd de snelheid gemeten. Tijdens een snelheidscontrole op de Kerkstraat in Oostzaan werd dinsdagmiddag een tiental auto's op de foto gezet. Eén bestuurder reed 30 km per uur te hard.

Hardrijders (1)

Ilpendam, 15 aug, 09:35-11:00 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Jaagweg werden dinsdagochtend twaalf hardrijders op de foto gezet. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km per uur. In totaal passeerden 1120 voertuigen de radarauto.

Hardrijders (2)

Wormerveer, 15 aug

Op de Nauernaseweg in Assendelft en de N246 in Wormerveer werd dinsdag op snelheid gecontroleerd. Op de N246 reed in de ochtend één op de honderd bestuurders sneller dan de toegestane 80 km per uur. Van in totaal 1500 auto's werd, met behulp van een in de berm opgesteld statief, de snelheid gemeten.

Tussen 19:00 en 21:30 uur was het overtredingspercentage op de Nauernaseweg in Assendelft twee keer zo hoog. De hoogste snelheid bedroeg 106 km per uur.

Veel te hard en onverzekerd

Wormerveer, 15 aug,12:30 uur

Op het fietspad langs de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk (N246) werden dinsdagochtend twee bromfietsers bekeurd. De één omdat hij geen helm droeg en de ander omdat hij niet in het bezit was van een bromfietscertificaat én niet verzekerd was. De onverzekerde bromfietser had zijn voertuig bovendien opgevoerd. Een agent zag de man met hoge snelheid rijden en heeft de bromfiets, voor nader onderzoek, uit het verkeer genomen.

Twee drankrijders Zaandam,16 aug, 01:43/05:30 uur

Op de Peperstraat en de Dr. J.M Den Uylweg werden in de nacht van dinsdag op woensdag twee drankrijders aangehouden. Een 28-jarige man uit Assendelft had ruim twee keer zoveel drank op en een 32-jarige man uit Zaandam had anderhalf keer zoveel drank op als wettelijk is toegestaan. Beide mannen kregen een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal. De Zaandammer was eerder dit jaar ook al eens aangehouden wegens het rijden onder invloed.

Illegale vreemdeling

Purmerend, 15 augustus 2006, 17:16 uur

In een woning aan de Puntmosstraat in Purmerend is een 32-jarige man aangehouden op verdenking van het illegaal verblijven in Nederland. De politie ging naar de woning na een melding van een ruzie tussen de man en zijn 21-jarige ex-vriendin. Bij controle van de persoonsgegevens bleek dat de man illegaal in Nederland verblijft. De verdachte is in verzekering gesteld.

Autokraker aangehouden

Purmerend, 16 augustus 2006, 00:31 uur

Een 23-jarige Purmerender zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden op de Volume op verdenking van autokraak. Bij de politie werd tegen 02.00 uur 's nachts gemeld dat op de Opera in Zaandam een man zich verdacht ophield in een bestelbusje. Een getuige had een onbekende man in de bestelbus van een buurman gezien en het signalement doorgegeven aan de politie. Aan de hand van het gedetailleerde signalement had de politie een vermoeden wie de verdachte zou kunnen zijn. Surveillerende agenten keken uit naar de man die later in de nacht werd gesignaleerd. Bij het zien van de agenten sloeg hij op de vlucht. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden en in verzekering worden gesteld.

Verdachte van bedreiging op station aangehouden

Zaandam, 15 augustus 2006

De politie heeft een 15-jarige Zaandamse aangehouden als hoofdverdachte van de bedreiging van een 21-jarige vrouw op zaterdag 4 augustus op het station in Zaandam. Het slachtoffer zat op een bankje te wachten op de trein naar Amsterdam. Naast haar kwamen twee meiden zitten die gingen roken. Over het rookgedrag zou een woordenwisseling zijn ontstaan waarop de 21-jarige vrouw even verderop bij de trap ging staan. Vervolgens zouden de twee meiden haar achterna zijn gekomen, haar hebben uitgescholden, hebben bedreigd met een mes en haar hebben geduwd net zolang tot ze op het lager gelegen spoor terechtkwam. Een behulpzame mannelijke omstander heeft haar geholpen terug het perron op te klimmen voordat de trein richting Amsterdam eraan kwam. De politie had een goed signalement ontvangen van de verdachten en in diverse media werden getuigen verzocht te reageren. Naar aanleiding daarvan heeft de hoofdverdachte zich vrijwillig bij de politie gemeld. Niet lang daarna kon ook de tweede verdachte, een 14-jarige Zaandamse, worden verhoord. Zij is na verhoor heengezonden. Tegen de 15-jarige verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Ook is zij aangemeld bij bureau Jeugdzorg.