Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (16/8)

TILBURG, 16 augustus 2006

Gesignaleerde jongeman aangehouden

TILBURG: De politie heeft gisteravond in het Kromhoutpark een 19-jarige Tilburger aangehouden die nog gesignaleerd stond vanwege diverse openstaande geldboetes. De knaap had 14 verschillende vonnissen open staan voor een totaal bedrag van 1732 euro. Hij werd ingesloten in het cellencomplex in Tilburg. Bij zijn fouillering trof een agent 6 gripzakjes met vermoedelijk 35 XTC pillen en 5 zakjes met cocaïne aan. De politie vermoedt dat de aangehouden man zich bezig hield met het dealen van drugs.

Man aangehouden voor bedreiging

TILBURG: De politie heeft gisterenavond in de wijk Zorgvlied omstreeks 20.30 uur een 33-jarige Tilburger aangehouden die in een woning een 36-jarige vrouw met een vleesmes had bedreigd. Het slachtoffer had eerder deze week ook al aangifte tegen de Tilburger gedaan omdat hij haar stalkt en lastig valt. Kennelijk is de man verliefd op haar, maar is dat niet wederzijds. De man kwam regelmatig aan haar woning en gaf haar dan diverse cadeautjes. De zaak escaleerde toen de vrouw aangaf, dat zij niets met hem wilde. Hierna begon hij haar te bedreigen en te stalken. De verdachte is ingesloten.

Twintig bekeuringen bij bromfietscontrole team Leijdal

TILBURG: Agenten van het team Leijdal, hebben gisteravond, ondanks het geringe aanbod 15 bromfietsen gecontroleerd en op de rollenbank getest. Acht voertuigen bleken te zijn opgevoerd. Een 15-jarige Tilburgse jongen werd aangehouden omdat hij op een Gilera Runner reed terwijl hij nog geen 16 jaar was. Bovendien was het voertuig niet verzekerd. Tevens werd na een korte achtervolging een 27-jarige Tilburger aangehouden, die op een onverzekerde 125 CC motorfiets reed. Hij verloor de macht over het stuur toen hij vanaf de
Koopvaardijstraat in de richting van de Piushaven reed. Hij bleek ook nog voor 6 vonnissen gesignaleerd te staan. In een kastje bij het stuur werd een zak weed aangetroffen. Er werden 20 bekeuringen uitgeschreven, naast een te hoog vermogen werd bekeurd voor het niet dragen van een helm, het rijden zonder bromfietscertificaat, het onterecht voeren van oranjekleurige stickers. Ook waren drie brommers niet verzekerd.

Quad en aanhangwagen gestolen in Diessen

DIESSEN: In Diessen is aan het Hoekje de nacht van maandag op dinsdag een witkleurige Quad van het merk Yamaha gestolen. Het voertuig van het bouwjaar 2006 was van het type AJ21 en stond onder een afdak. Volgens de gedupeerde eigenaar was dit de eerst witkleurige Yamaha Quad die in Nederland was verkocht. Tevens werd een éénassige aanhangwagen gestolen met het kenteken PXXD07. De politie heeft een aangifte opgenomen en de quad gesignaleerd.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraken

TILBURG: Tussen dinsdag 18.00 uur en woensdag 07.00 uur is ingebroken in een bedrijfspand in de Ledevoerstraat. Hoe men binnen is gekomen is niet duidelijk, maar vermoedelijk heeft men via de achterdeur het pand verlaten. Er zijn koperen strips, koperen kabels en koperen spoelen uit accus weggenomen.

TILBURG: Vannacht is tussen 17.30 uur en 06.00 uur ingebroken in een bedrijf in de Posthoornstraat. Via een bliksemafleider is men tegen het pand omhoog geklommen. Er is ongeveer 160 meter koperen draad van de bliksemafleider ontvreemd.

OISTERWIJK: Er is vannacht ingebroken in een tankstation aan de Moergestelseweg. De inbraak heeft rond 03.45 uur plaats gevonden. Het gaat vermoedelijk om drie daders. De toegangsdeur en de deur naar de balie zijn open gebroken. Uit het tankstation zijn sigaretten gestolen. De daders zijn vermoedelijk gevlucht met een Volkswagen Golf. De politie onderzoekt of deze inbraak in verband staat met andere recente inbraken in tankstations in de regio.

OISTERWIJK: Ook is vannacht ingebroken in een kantoorpand aan de Schijfstraat. Rond 02.10 uur ging het alarm af. Aan de voorzijde waren een tweetal ramen vernield. Uit het pand zijn enkele
flatscreenmonitoren en pc kasten gestolen.

Politie onderzoekt diefstal auto

TILBURG: In de nacht van dinsdag op woensdag is tussen 20.45 uur en
01.00 uur een auto weggehaald in de Perosistraat. De zwarte Seat Leon uit 2004 met kenteken 80-PS-GF is van het trottoir voor de carport weggenomen.

Auteur: Willem van Hooijdonk