Politie Limburg-Noord

Verkeershandhavingsteam controleert bij wegwerkzaamheden
Datum: 16-08-2006
Tijd bericht: 17:09
Plaats: Bergen
Het Verkeershandhavingsteam heeft woensdag een verkeerscontrole uitgevoerd op de N271, de Rijksweg, in de gemeente Bergen. Bij de controles bleek dat veel verkeersdeelnemers zich niet houden aan de snelheidsbeperkingen die daar ter plaatse zijn aangebracht. In de morgenuren werd de controle gehouden in Aijen en 's middags stond het team in Well, ter hoogte van de wegomleiding voor de asfalterings-werkzaamheden aan het fietspad.

De werkzaamheden vragen erom de snelheid te minderen tot 50 km/u in plaats van de gebruikelijke 80 km/u. Er zijn 33 processen-verbaal opgemaakt voor overschrijding van de snelheid. De hoogst gemeten snelheid met de lasergun was 96 km/u. Deze 46-jarige automobilist uit Someren zal binnenkort van de officier van justitie het te betalen boetebedrag aangereikt krijgen.
Bij een snelheid tot 30 km/u te hard kan het boetebedrag nog worden afgedaan via het CJIB. Bij wegwerkzaamheden bedraagt dit ¤ 198,=. Is de snelheid hoger, dan bepaalt de officier van justitie het bedrag.
Een 16-jarige bromfietser uit Well reed met zijn brommer 80 km/u terwijl 40 de limiet is. Ook hij zal van de officier van justitie het boetebedrag te horen krijgen.