Politie Gelderland-Midden

Arnhem, Ondernemingsraad kan niet verder met korpschef
Publicatiedatum: 16-8-2006 17:13:39

De OR (Ondernemingsraad) van de politie Gelderland-Midden heeft dinsdag aan de korpsbeheerder bekend gemaakt dat zij de belangen van het korps en haar medewerkers niet langer kan behartigen via het overleg met de huidige korpschef. De OR heeft dit in een brief aan korpsbeheerder mevrouw Krikke laten weten. De OR heeft daarin zijn argumenten toegelicht en bij de korpsbeheerder aangedrongen op passende maatregelen.

Aanleiding tot dit schrijven is in de visie van de OR dat de korpschef niet het vermogen had om effectief leiding te geven aan het korps, terwijl het korps tegelijkertijd in een situatie terecht is gekomen dat daaraan meer dan ooit behoefte is. Daarnaast zijn er ernstige twijfels gerezen over de juistheid en volledigheid van de informatie die de korpschef tot dusver verstrekt heeft in het overleg met de OR.

Onjuist geïnformeerd
Zo is de OR van mening dat ze onjuist en onvolledig geïnformeerd is over het vertrek van het voormalige hoofd Personeel en Organisatie. Hetzelfde geldt voor de beantwoording van de vragen van de OR over de aanleiding en aard van de ziekte van medewerkers van Bureau Interne Zaken. De OR stelt vast dat er door de korpschef pas openheid van zaken is gegeven, nadat "Loesje" over bovenstaande zaken "haar" vragen publiekelijk had gemaakt, doch niet op het moment dat de OR er om gevraagd had.

Berichtgeving
Tevens is de OR onaangenaam verrast door de berichtgeving in de pers over de functieverandering van de districtschef Arnhem Veluwezoom, de heer Henzen. Door de berichtgeving in dagblad De Gelderlander werd het aanzien van het korps onnodig schade toegebracht, terwijl een reactie vanuit het korps achterwege bleef. Een eerder gedaan advies van de OR om voornoemde districtschef in zijn belang en dat van het korps vroegtijdig in de luwte te plaatsen werd evenmin opgevolgd.

Overleg opgeschort
In verband met de lopende kwestie was door de OR al eerder het overleg met de korpschef opgeschort. Op grond van vorenstaande komt de OR dan ook tot de conclusie dat zij niet verder kan met de korpschef. De OR benadrukt hierbij, dat het hier niet gaat om de persoon Van Deursen maar om zijn functioneren als korpschef.

Einde bericht.

Ondernemingsraad politie Gelderland-Midden.

Toelichting "Loesje": het gaat hier om vlugschriften die binnen het korps Gelderland-Midden onder noemer Loesje verspreid werden.

Er wordt geen verdere toelichting gegeven op deze persverklaring.
---