Gemeente Tilburg

Datum
16 augustus 2006

Christiaan Huijgenstraat alleen opnieuw bestraat

Dwarsparkeren en de knik in de weg blijven gehandhaafd

De gemeente is bezig met de herinrichting van het openbaar gebied in de Uitvindersbuurt. De herinrichting van de Christiaan Huijgenstraat is hier onderdeel van. In het eerste ontwerp voor de straat is de ŽknikŽ uit de straat verdwenen en verandert de ligging van de parkeerplaatsen. Voor de zomer hebben diverse bewoners van de Christiaan Huijgenstraat aangegeven niet tevreden te zijn met het nieuwe ontwerp voor hun straat. De gemeente heeft daarna met een aantal bewoners naar het ontwerp gekeken. De bewoners hebben een voorkeur voor het handhaven van de huidige situatie.

De gemeente heeft geen bezwaar om de huidige situatie te handhaven in de Christiaan Huijgenstraat. Dit houdt in dat het mogelijk blijft om te dwarsparkeren in de straat en dat de afremmende knik die nu in de weg zit gehandhaafd blijft. Het aantal parkeerplaatsen blijft gelijk. De straat krijgt wel nieuwe bestrating, nieuwe trottoirs en nieuwe lantaarnpalen. Het ontwerp voor Christiaan Huijgenstraat vindt u op de achterzijde van deze brief.

Inloopspreekuur
De gemeente hoort graag of u bezwaren heeft tegen het voornemen om de huidige situatie op de Christiaan Huijgenstraat te behouden. Op dinsdagmiddag 22 augustus organiseert de gemeente van 17.00 uur tot 18.00 uur in het Middelpunt (Pastoor Vroomansstraat 13) een inloopspreekuur over de plannen. Projectleider Wim Sloot is namens de gemeente aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Meer informatie?
Mocht u nu al vragen hebben, dan kunt u Wim Sloot ook telefonisch bereiken via 013 - 542 87 60 (op woensdag en donderdag) of per mail wim.sloot@tilburg.nl.


---- --